
Kaj boste skuhali danes?
Kokosovi kolački
Kokosovi kolački so preprosta in hitra slaščica, primerna za k popoldanski kavi
Kokosovi kolački
Kokosovi kolački so preprosta in hitra slaščica, primerna za k popoldanski kavi

Sestavine
kolački
- 100 g kokosovega olja
- 225 g svetlo rjavega sladkorja
- 3 velika jajca
- 200 g brezglutenske moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 1 dl kokosovega mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
stepena kokosova smetana
- 1 pločevinka (400 g) polnomastnega kokosovega mleka (brez stabilizatorjev!)
- 150 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljeve paste
- 50 g kokosove moke

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
kolački
- 100 g kokosovega olja
- 225 g svetlo rjavega sladkorja
- 3 velika jajca
- 200 g brezglutenske moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 1 dl kokosovega mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
stepena kokosova smetana
- 1 pločevinka (400 g) polnomastnega kokosovega mleka (brez stabilizatorjev!)
- 150 g sladkorja v prahu
- 1 žlička vaniljeve paste
- 50 g kokosove moke
Postopek
Pločevinko s kokosovim mlekom, ki ga bomo stepli, čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan spečemo kolačke. Pečico segrejemo na 180 °C. V vdolbine modla za 12 mafinov položimo papirčke. Kokosovo olje in sladkor damo v večjo skledo in z električnim mešalnikom stepamo kakih 5 minut, da dobimo svetlo kremasto zmes. Drugo za drugim dodamo jajca, in sicer tako, da najprej povsem vmešamo eno, preden dodamo naslednjega. Izmenično v treh porcijah vmešamo moko in kokosovo mleko, nazadnje pa še vaniljevo aromo.
Z zajemalko za sladoled polagamo testo v pripravljene papirčke za mafine. Pečemo 20 do 22 minut oziroma tako dolgo, da se po vrhu zlato rjavo obarvajo, zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, pa ostane čist, ko ga izvlečemo. Kolačke preložimo na mrežico, kjer naj se ohladijo.
Za stepeno smetano je najbolje, da jo pripravimo kvečjemu nekaj ur prej, preden postrežemo. Pločevinko s kokosovim mlekom odpremo in jo obrnemo na glavo, da redka tekočina steče iz nje. Gosti del z žlico predenemo v večjo skledo, dodamo sladkor v prahu in Kokosovi kolački vaniljo ter stepamo 2 do 3 minute, da dobimo mehko, rahlo kremo. Z njo premažemo ali obložimo kolačke in po vrhu potresemo kokosovo moko. Najbolje se bodo ohranili v hladilniku, pojesti pa jih je treba v nekaj dneh.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mlečni riž z jagodami v šeriju
Mlečni riž ali arroz con leche, kot mu pravijo v Španiji