© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokosovi kolački

Kokosovi kolački so preprosta in hitra slaščica, primerna za k popoldanski kavi

Kokosovi kolački

Kokosovi kolački so preprosta in hitra slaščica, primerna za k popoldanski kavi

Čas priprave 40 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 2 kolačkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI3184764@Triple Coconut Cu

Sestavine

kolački

  • 100 g kokosovega olja
  • 225 g svetlo rjavega sladkorja
  • 3 velika jajca
  • 200 g brezglutenske moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 1 dl kokosovega mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome

stepena kokosova smetana

  • 1 pločevinka (400 g) polnomastnega kokosovega mleka (brez stabilizatorjev!)
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljeve paste
  • 50 g kokosove moke
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

kolački

  • 100 g kokosovega olja
  • 225 g svetlo rjavega sladkorja
  • 3 velika jajca
  • 200 g brezglutenske moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 1 dl kokosovega mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome

stepena kokosova smetana

  • 1 pločevinka (400 g) polnomastnega kokosovega mleka (brez stabilizatorjev!)
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljeve paste
  • 50 g kokosove moke

Postopek

1

Pločevinko s kokosovim mlekom, ki ga bomo stepli, čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan spečemo kolačke. Pečico segrejemo na 180 °C. V vdolbine modla za 12 mafinov položimo papirčke. Kokosovo olje in sladkor damo v večjo skledo in z električnim mešalnikom stepamo kakih 5 minut, da dobimo svetlo kremasto zmes. Drugo za drugim dodamo jajca, in sicer tako, da najprej povsem vmešamo eno, preden dodamo naslednjega. Izmenično v treh porcijah vmešamo moko in kokosovo mleko, nazadnje pa še vaniljevo aromo.

2

Z zajemalko za sladoled polagamo testo v pripravljene papirčke za mafine. Pečemo 20 do 22 minut oziroma tako dolgo, da se po vrhu zlato rjavo obarvajo, zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, pa ostane čist, ko ga izvlečemo. Kolačke preložimo na mrežico, kjer naj se ohladijo.

3

Za stepeno smetano je najbolje, da jo pripravimo kvečjemu nekaj ur prej, preden postrežemo. Pločevinko s kokosovim mlekom odpremo in jo obrnemo na glavo, da redka tekočina steče iz nje. Gosti del z žlico predenemo v večjo skledo, dodamo sladkor v prahu in Kokosovi kolački vaniljo ter stepamo 2 do 3 minute, da dobimo mehko, rahlo kremo. Z njo premažemo ali obložimo kolačke in po vrhu potresemo kokosovo moko. Najbolje se bodo ohranili v hladilniku, pojesti pa jih je treba v nekaj dneh.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.