© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Skriti sadovnjak

Drobljenec s slivami, jabolki, robidnicami in figami

Skriti sadovnjak

Drobljenec s slivami, jabolki, robidnicami in figami

Čas priprave 1 h 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 5–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO0913

Sestavine

  • 400 g jabolk
  • 400 g sliv
  • 2 žlici sladkorja
  • 300 g fig
  • 300 g robidnic
  • smetana, vaniljeva jajčna krema ali sladoled, ko postrežemo

posip

  • 140 g moke
  • 140 g polnozrnate moke
  • 175 g masla
  • 100 g drobnega rjavega sladkorja
  • sol
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 400 g jabolk
  • 400 g sliv
  • 2 žlici sladkorja
  • 300 g fig
  • 300 g robidnic
  • smetana, vaniljeva jajčna krema ali sladoled, ko postrežemo

posip

  • 140 g moke
  • 140 g polnozrnate moke
  • 175 g masla
  • 100 g drobnega rjavega sladkorja
  • sol

Postopek

1

Najprej naredimo oblogo. Obe vrsti moke ter ščepec soli stresemo v skledo. Maslo narežemo na manjše koščke in ga s prsti nadrobimo v moko, da dobimo drobljivo testo. Z vilicami vmešamo še sladkor. Testo pustimo počivati na hladnem, dokler ga ne potrebujemo.

2

Olupimo jabolka, jim odstranimo peščišča in jih narežemo na majhne koščke. Slivam odstranimo preške in jih narežemo na rezine. Figam odstranimo pecelj in jih razrežemo na četrtine. Robide operemo.

3

Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolka, slive in sladkor stresemo v večjo kozico ter prilijemo 0,5 dl vode. Kuhamo približno 5 minut, da se jabolka zmehčajo in postanejo sočna. Vmešamo še fige in robide, nato vse skupaj stresemo v pekač. Po sadju posujemo dobljivo testo in pečemo 45 do 55 minut, da se obloga zlato zapeče, sadje pa zabrbota.

Priljubljeni recepti

Čokoladni tartufi z meto in čilijem

Enostavne okusne čokoladne kroglice

20 min
Enostavno

Sirov kolač s češnjevim džemom

Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom

1 h 45 min
Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci

Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.

1 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.