
Kaj boste skuhali danes?
Skriti sadovnjak
Drobljenec s slivami, jabolki, robidnicami in figami
Skriti sadovnjak
Drobljenec s slivami, jabolki, robidnicami in figami

Sestavine
- 400 g jabolk
- 400 g sliv
- 2 žlici sladkorja
- 300 g fig
- 300 g robidnic
- smetana, vaniljeva jajčna krema ali sladoled, ko postrežemo
posip
- 140 g moke
- 140 g polnozrnate moke
- 175 g masla
- 100 g drobnega rjavega sladkorja
- sol

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 400 g jabolk
- 400 g sliv
- 2 žlici sladkorja
- 300 g fig
- 300 g robidnic
- smetana, vaniljeva jajčna krema ali sladoled, ko postrežemo
posip
- 140 g moke
- 140 g polnozrnate moke
- 175 g masla
- 100 g drobnega rjavega sladkorja
- sol
Postopek
Najprej naredimo oblogo. Obe vrsti moke ter ščepec soli stresemo v skledo. Maslo narežemo na manjše koščke in ga s prsti nadrobimo v moko, da dobimo drobljivo testo. Z vilicami vmešamo še sladkor. Testo pustimo počivati na hladnem, dokler ga ne potrebujemo.
Olupimo jabolka, jim odstranimo peščišča in jih narežemo na majhne koščke. Slivam odstranimo preške in jih narežemo na rezine. Figam odstranimo pecelj in jih razrežemo na četrtine. Robide operemo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolka, slive in sladkor stresemo v večjo kozico ter prilijemo 0,5 dl vode. Kuhamo približno 5 minut, da se jabolka zmehčajo in postanejo sočna. Vmešamo še fige in robide, nato vse skupaj stresemo v pekač. Po sadju posujemo dobljivo testo in pečemo 45 do 55 minut, da se obloga zlato zapeče, sadje pa zabrbota.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sirov kolač s češnjevim džemom
Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer
Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci
Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.