© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skriti sadovnjak

Drobljenec s slivami, jabolki, robidnicami in figami

Skriti sadovnjak

Drobljenec s slivami, jabolki, robidnicami in figami

Čas priprave 1 h 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 5–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO0913

Sestavine

  • 400 g jabolk
  • 400 g sliv
  • 2 žlici sladkorja
  • 300 g fig
  • 300 g robidnic
  • smetana, vaniljeva jajčna krema ali sladoled, ko postrežemo

posip

  • 140 g moke
  • 140 g polnozrnate moke
  • 175 g masla
  • 100 g drobnega rjavega sladkorja
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g jabolk
  • 400 g sliv
  • 2 žlici sladkorja
  • 300 g fig
  • 300 g robidnic
  • smetana, vaniljeva jajčna krema ali sladoled, ko postrežemo

posip

  • 140 g moke
  • 140 g polnozrnate moke
  • 175 g masla
  • 100 g drobnega rjavega sladkorja
  • sol

Postopek

1

Najprej naredimo oblogo. Obe vrsti moke ter ščepec soli stresemo v skledo. Maslo narežemo na manjše koščke in ga s prsti nadrobimo v moko, da dobimo drobljivo testo. Z vilicami vmešamo še sladkor. Testo pustimo počivati na hladnem, dokler ga ne potrebujemo.

2

Olupimo jabolka, jim odstranimo peščišča in jih narežemo na majhne koščke. Slivam odstranimo preške in jih narežemo na rezine. Figam odstranimo pecelj in jih razrežemo na četrtine. Robide operemo.

3

Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolka, slive in sladkor stresemo v večjo kozico ter prilijemo 0,5 dl vode. Kuhamo približno 5 minut, da se jabolka zmehčajo in postanejo sočna. Vmešamo še fige in robide, nato vse skupaj stresemo v pekač. Po sadju posujemo dobljivo testo in pečemo 45 do 55 minut, da se obloga zlato zapeče, sadje pa zabrbota.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.