Kaj boste skuhali danes?
Škampi na buzaro "na belo"
Škampi na buzaro "na belo"
Sestavine
- 1 kg škampov
- 1 dl oljčnega olja
- 3 dl belega vina
- 4 stroki česna
- šopek peteršilja
- 1 žlica krušnih drobtin
- sol
- poper
Dišali bodo najboljši kruh, fokača in pica
V Ljubljani bodo ob bogatem spremljevalnem programu razglasili NAJ FALA KRUH v treh kategorijah.
Recept, ki navdušuje splet: preprosti in neverjetno sočni browniji
Če obožujete sladice, ki združujejo čokoladno razkošje in kremasto nežnost, boste te rdeče žametne brownije naravnost oboževali.
Ko boste preizkusili tega, boste pozabili na klasičen pečen krompir
Preprost recept za hrustljav krompir, prilagojen čisto vsakemu okusu – nadevan krompir v srajčki (jacket potato) je britanska ikona, ki je prepričala jedce po vsem svetu.
Sestavine
- 1 kg škampov
- 1 dl oljčnega olja
- 3 dl belega vina
- 4 stroki česna
- šopek peteršilja
- 1 žlica krušnih drobtin
- sol
- poper
Postopek
Škampe operemo pod tekočo vodo, pustimo, da se odcedijo, in jih po trebušni strani lupine prerežemo, da jih kuhane laže olupimo.
V široki kozici segrejemo oljčno olje in dodamo škampe. Malo jih popečemo, potresemo s sesekljanim česnom in peteršiljem ter vse skupaj rahlo prepražimo. Zalijemo z vinom, dodamo drobtine, kozico pretresemo, pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo 10 do 15 minut.
Če je omaka pregosta, prilijemo malo vode ali vina, če je preredka, pa jo zgostimo s še malo drobtinami. Solimo in popramo po okusu. Postrežemo z belim kruhom.
Nasvet
Če pripravljamo večjo količino škampov, jih popečemo v več izmenah in vmes po potrebi dodamo še malo olja. Ko pečemo zadnjo izmeno, dodamo česen in peteršilj, prepražimo, da česen zadiši, vse škampe vrnemo v kozico in nadaljujemo s pripravo buzare. Če želimo pripraviti rdečo buzaro, dodamo 150 g olupljenega nasekljanega paradižnika, preden škampe zalijemo z vinom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagodna sladica v kozarcu
Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!