© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sirova polenta z ragujem iz pečenice

Sirova polenta bo kot nalašč za hladen in mrakoben dan

Sirova polenta z ragujem iz pečenice

Sirova polenta bo kot nalašč za hladen in mrakoben dan

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sirova-polenta-z-ragujem-iz-pecenice_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 nasekljana čebula
  • 1 nasekljan strok česna
  • 2 pečenici
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (polpa)
  • 2 dl piščančje jušne osnove
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 vejica rožmarina
  • 200 g polente
  • 100 g naribanega dimljenega sira
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 nasekljana čebula
  • 1 nasekljan strok česna
  • 2 pečenici
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (polpa)
  • 2 dl piščančje jušne osnove
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 vejica rožmarina
  • 200 g polente
  • 100 g naribanega dimljenega sira
  • sol
  • poper

Postopek

1

V ponvi segrejemo oljčno olje in na srednji temperaturi nekaj minut pražimo čebulo in česen. Pečenici odstranimo ovitek, maso damo v ponev in pražimo še 8 do 9 minut. Ob tem mešamo in s kuhalnico poskušamo mesno maso čim bolj zdrobiti. Vmešamo sesekljan paradižnik, jušno osnovo, paradižnikovo mezgo in sesekljane lističe rožmarina. Zavremo, solimo, popramo in kuhljamo še 8 do 10 minut.

2

Medtem po navodilu z embalaže skuhamo polento. Kozico odstavimo z ognja in v polento vmešamo sir. Polento razdelimo na krožnike in jo obložimo z ragujem iz pečenice. Okrasimo z nekaj lističi rožmarina in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.