
Sirova polenta z ragujem iz pečenice
Sirova polenta bo kot nalašč za hladen in mrakoben dan
Sirova polenta z ragujem iz pečenice
Sirova polenta bo kot nalašč za hladen in mrakoben dan

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 nasekljana čebula
- 1 nasekljan strok česna
- 2 pečenici
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (polpa)
- 2 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 vejica rožmarina
- 200 g polente
- 100 g naribanega dimljenega sira
- sol
- poper

To je skriti zaklad, ki ga dobite pri vsakem varilcu piva
Pivo je ena najbolj priljubljenih pijač na svetu, a ob njegovi proizvodnji nastane tudi precej ostankov. Eden najpomembnejših je uporabljeni pivski slad, surovina, ki ji zdaj iščemo nove poti uporabe

Boljše kot vsaka torta: Ledene poslastice, ki bodo očarale vaše goste
Ker se nikoli ne ve, ali bo poletja vsak čas konec ali pa nas čaka indijanski podaljšek, je prav, da izkoristimo vsako priložnost za ledene sladice.

Okusi Grčije na krožniku: paradižnikova solata s pestom in burrato
Na počitnicah me je popolnoma očarala na videz preprosta solata s češnjevimi paradižniki. Okusna poletna harmonija me je tako prevzela, da sem jo doma poustvarila. Izvolite recept!
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 nasekljana čebula
- 1 nasekljan strok česna
- 2 pečenici
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (polpa)
- 2 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 vejica rožmarina
- 200 g polente
- 100 g naribanega dimljenega sira
- sol
- poper
Postopek
V ponvi segrejemo oljčno olje in na srednji temperaturi nekaj minut pražimo čebulo in česen. Pečenici odstranimo ovitek, maso damo v ponev in pražimo še 8 do 9 minut. Ob tem mešamo in s kuhalnico poskušamo mesno maso čim bolj zdrobiti. Vmešamo sesekljan paradižnik, jušno osnovo, paradižnikovo mezgo in sesekljane lističe rožmarina. Zavremo, solimo, popramo in kuhljamo še 8 do 10 minut.
Medtem po navodilu z embalaže skuhamo polento. Kozico odstavimo z ognja in v polento vmešamo sir. Polento razdelimo na krožnike in jo obložimo z ragujem iz pečenice. Okrasimo z nekaj lističi rožmarina in postrežemo.