
Kaj boste skuhali danes?
Sirova polenta z ragujem iz pečenice
Sirova polenta bo kot nalašč za hladen in mrakoben dan
Sirova polenta z ragujem iz pečenice
Sirova polenta bo kot nalašč za hladen in mrakoben dan

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 nasekljana čebula
- 1 nasekljan strok česna
- 2 pečenici
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (polpa)
- 2 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 vejica rožmarina
- 200 g polente
- 100 g naribanega dimljenega sira
- sol
- poper

Začenja se sezona buč, tu so 3 popolni recepti
Z vonjem po suhem listju in prvim hladnim vetrom pride tudi čas, ko buče prevzamejo naše kuhinje. Ni jeseni brez te živo oranžne kraljice – vsestranske, hranljive in preproste za pripravo.

Rjav pecelj in lise na zeleni solati: ali je še varna za uživanje?
Rjav pecelj in lise na zeleni solati niso nujno znak, da solata ni več dobra. Odkrijte, kdaj je solata še užitna in kako podaljšati njeno svežino.

Ne spreglejte te klasike iz kuhinj naših non
Pršutov toč ali toč iz pršuta je slastna primorska jed z bogato tradicijo – popolna za jesenske dni.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 nasekljana čebula
- 1 nasekljan strok česna
- 2 pečenici
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (polpa)
- 2 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 vejica rožmarina
- 200 g polente
- 100 g naribanega dimljenega sira
- sol
- poper
Postopek
V ponvi segrejemo oljčno olje in na srednji temperaturi nekaj minut pražimo čebulo in česen. Pečenici odstranimo ovitek, maso damo v ponev in pražimo še 8 do 9 minut. Ob tem mešamo in s kuhalnico poskušamo mesno maso čim bolj zdrobiti. Vmešamo sesekljan paradižnik, jušno osnovo, paradižnikovo mezgo in sesekljane lističe rožmarina. Zavremo, solimo, popramo in kuhljamo še 8 do 10 minut.
Medtem po navodilu z embalaže skuhamo polento. Kozico odstavimo z ognja in v polento vmešamo sir. Polento razdelimo na krožnike in jo obložimo z ragujem iz pečenice. Okrasimo z nekaj lističi rožmarina in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Torta iz krhkega testa z robidnicami in topljeno smetano
Krhka, kremna in sočna hkrati - naravnost popolna torta!