
Sestavine
podlaga
- 50 g masla
- 1 žlička javorovega sirupa ali medu
- 75 g ovsenih piškotov
- 40 g mletih mandljev
- maslo za model
nadev
- 2 zreli banani
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 150 g navadnega jogurta
- 4 velika jajca
- 2 žlici javorovega sirupa ali medu
- 2 žlički vaniljeve arome
- 2 žlici mletih mandljev
- 150 g borovnic

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
podlaga
- 50 g masla
- 1 žlička javorovega sirupa ali medu
- 75 g ovsenih piškotov
- 40 g mletih mandljev
- maslo za model
nadev
- 2 zreli banani
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 150 g navadnega jogurta
- 4 velika jajca
- 2 žlici javorovega sirupa ali medu
- 2 žlički vaniljeve arome
- 2 žlici mletih mandljev
- 150 g borovnic
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C in okrogel teflonski model s premerom 20 cm in ločljivim obodom na tanko premažemo z maslom. V kozici stopimo maslo in sirup ali med, nato jima primešamo fino zdrobljene piškote in mandlje, da dobimo homogeno zmes. Čvrsto jo pritisnemo ob dno modla, da nastane kompaktna podlaga, in pečemo 10 minut. Model vzamemo iz pečice in temperaturo zvišamo na 240 °C.
Pripravimo nadev. V večji skledi z vilicami zmečkamo banani. Prilijemo razžvrkljana jajca. Dodamo albuminsko skuto, jogurt, sirup ali med, vaniljo in mandlje ter temeljito zmešamo z leseno kuhalnico. Nadev zlijemo na podlago, ga po vrhu potresemo z borovnicami in pečemo 10 minut, nato pa temperaturo pečice znižamo na 110 °C in pečemo še 30 do 35 minut. Ko nežno potresemo model, se mora sredina sladice še rahlo zatresti. Izklopimo pečico in pustimo, da se kolač v njej ohladi in učvrsti. Preden postrežemo, ga ohladimo v hladilniku.