
Sestavine
podlaga
- 50 g masla
- 1 žlička javorovega sirupa ali medu
- 75 g ovsenih piškotov
- 40 g mletih mandljev
- maslo za model
nadev
- 2 zreli banani
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 150 g navadnega jogurta
- 4 velika jajca
- 2 žlici javorovega sirupa ali medu
- 2 žlički vaniljeve arome
- 2 žlici mletih mandljev
- 150 g borovnic

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
podlaga
- 50 g masla
- 1 žlička javorovega sirupa ali medu
- 75 g ovsenih piškotov
- 40 g mletih mandljev
- maslo za model
nadev
- 2 zreli banani
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 150 g navadnega jogurta
- 4 velika jajca
- 2 žlici javorovega sirupa ali medu
- 2 žlički vaniljeve arome
- 2 žlici mletih mandljev
- 150 g borovnic
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C in okrogel teflonski model s premerom 20 cm in ločljivim obodom na tanko premažemo z maslom. V kozici stopimo maslo in sirup ali med, nato jima primešamo fino zdrobljene piškote in mandlje, da dobimo homogeno zmes. Čvrsto jo pritisnemo ob dno modla, da nastane kompaktna podlaga, in pečemo 10 minut. Model vzamemo iz pečice in temperaturo zvišamo na 240 °C.
Pripravimo nadev. V večji skledi z vilicami zmečkamo banani. Prilijemo razžvrkljana jajca. Dodamo albuminsko skuto, jogurt, sirup ali med, vaniljo in mandlje ter temeljito zmešamo z leseno kuhalnico. Nadev zlijemo na podlago, ga po vrhu potresemo z borovnicami in pečemo 10 minut, nato pa temperaturo pečice znižamo na 110 °C in pečemo še 30 do 35 minut. Ko nežno potresemo model, se mora sredina sladice še rahlo zatresti. Izklopimo pečico in pustimo, da se kolač v njej ohladi in učvrsti. Preden postrežemo, ga ohladimo v hladilniku.