
Sirov kolač s češnjevim džemom
Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom
Sirov kolač s češnjevim džemom
Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom

Sestavine
- 200 g mandljevih piškotov
- 100 g popraženih mandljevih lističev
- ½ žličke mandljeve arome
- 100 g masla
- 900 g polnomastnega kremnega sira
- 250 g sladkorja
- 4 žlice moke
- 1 žlička vaniljeve arome
- 3 velika jajca
- 2 dl kisle smetane
- 150 g češnjevega džema
- sladkor v prahu za posip
- stepena smetana, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g mandljevih piškotov
- 100 g popraženih mandljevih lističev
- ½ žličke mandljeve arome
- 100 g masla
- 900 g polnomastnega kremnega sira
- 250 g sladkorja
- 4 žlice moke
- 1 žlička vaniljeve arome
- 3 velika jajca
- 2 dl kisle smetane
- 150 g češnjevega džema
- sladkor v prahu za posip
- stepena smetana, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Model za torte premera 23 cm, z ločljivim obodom, po dnu in obodu obložimo s papirjem za peko. Piškote in 75 g mandljevih lističev stresemo v vrečko za zamrzovanje (najbolje dvojno, tako da damo eno vrečko v drugo) in jih z valjarjem zdrobimo v drobtine. Te zmešamo z mandljevo aromo in stopljenim maslom. Mešanico pritisnemo ob dno pripravljenega modla in pečemo 10 minut. Nato pustimo, da se hladi, in se lotimo nadeva.
V veliki skledi z mešalnikom stepamo kremni sir, dokler ni povsem gladek. Dodamo sladkor in spet mešamo. Vmešamo moko, vaniljevo aromo, jajca – drugo za drugim – in nazadnje kislo smetano.
Mešanico z žlico nadevamo na podlago v modlu, tu in tam pa vmes položimo žlico džema. Nadev po vrhu kar se da nežno poravnamo.
Model pazljivo postavimo na srednjo rešetko v pečici in pečemo 10 minut, nato posujemo s preostalimi mandljevimi lističi. Temperaturo znižamo na 110 °C in pečemo še 35 minut. Ugasnemo pečico, vrata pa pustimo zaprta; kolač naj ostane v njej še eno uro. Odpremo vrata pečice in jih še eno uro pustimo priprta (lahko jih zagozdimo s kuharsko rokavico). Kolač naj se nato še eno uro hladi na sobni temperaturi, potem pa ga pokrijemo in čez noč postavimo v hladilnik.
Naslednji dan vzamemo kolač iz modla in previdno odstranimo papir za peko. Potresemo ga s sladkorjem v prahu in postrežemo s stepeno smetano.