
Široki rezanci z lososom in pomarančo
Iz rubrike Otroci kuhamo
Široki rezanci z lososom in pomarančo
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 400 g rezancev
- 300 g lososovega fileja
- 2 šalotki ali ½ čebule
- ½ šopka svežega ali 2 žlički suhega kopra
- 1 žlica oljčnega olja
- sok 2 pomaranč (2 dl)
- 2,5 dl sladke smetane
- sol

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 400 g rezancev
- 300 g lososovega fileja
- 2 šalotki ali ½ čebule
- ½ šopka svežega ali 2 žlički suhega kopra
- 1 žlica oljčnega olja
- sok 2 pomaranč (2 dl)
- 2,5 dl sladke smetane
- sol
Postopek
Lososov file splakni pod vodo in ga osuši s kuhinjsko brisačko. Nareži ga na koščke. Pomaranče prereži na polovice in iz njih iztisni sok.

Rezance daj kuhati v slano vrelo vodo. Čebulo olupi, sesekljaj in v večji ponvi popraži na vročem oljčnem olju. Zalij s sladko smetano in pomarančnim sokom ter na močnem ognju kuhaj še 3 minute.

Omako posoli, vanjo vmešaj nasekljan koper in dodaj koščke lososa. Zmanjšaj jakost ognja in kuhaj še 5 minut. Omako poskusi in po potrebi dodaj malce soli.

Rezance odcedi in jih prestavi v ponev z omako. Nežno premešaj, da se omaka enakomerno razporedi po rezancih.
