
Široki rezanci z lososom in pomarančo
Iz rubrike Otroci kuhamo
Široki rezanci z lososom in pomarančo
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 400 g rezancev
- 300 g lososovega fileja
- 2 šalotki ali ½ čebule
- ½ šopka svežega ali 2 žlički suhega kopra
- 1 žlica oljčnega olja
- sok 2 pomaranč (2 dl)
- 2,5 dl sladke smetane
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 400 g rezancev
- 300 g lososovega fileja
- 2 šalotki ali ½ čebule
- ½ šopka svežega ali 2 žlički suhega kopra
- 1 žlica oljčnega olja
- sok 2 pomaranč (2 dl)
- 2,5 dl sladke smetane
- sol
Postopek
Lososov file splakni pod vodo in ga osuši s kuhinjsko brisačko. Nareži ga na koščke. Pomaranče prereži na polovice in iz njih iztisni sok.

Rezance daj kuhati v slano vrelo vodo. Čebulo olupi, sesekljaj in v večji ponvi popraži na vročem oljčnem olju. Zalij s sladko smetano in pomarančnim sokom ter na močnem ognju kuhaj še 3 minute.

Omako posoli, vanjo vmešaj nasekljan koper in dodaj koščke lososa. Zmanjšaj jakost ognja in kuhaj še 5 minut. Omako poskusi in po potrebi dodaj malce soli.

Rezance odcedi in jih prestavi v ponev z omako. Nežno premešaj, da se omaka enakomerno razporedi po rezancih.
