© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Široki rezanci z lososom in pomarančo

Iz rubrike Otroci kuhamo

Široki rezanci z lososom in pomarančo

Iz rubrike Otroci kuhamo

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
siroki rezanci z lososom in pomaranco A

Sestavine

  • 400 g rezancev
  • 300 g lososovega fileja
  • 2 šalotki ali ½ čebule
  • ½ šopka svežega ali 2 žlički suhega kopra
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sok 2 pomaranč (2 dl)
  • 2,5 dl sladke smetane
  • sol

Sestavine

  • 400 g rezancev
  • 300 g lososovega fileja
  • 2 šalotki ali ½ čebule
  • ½ šopka svežega ali 2 žlički suhega kopra
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sok 2 pomaranč (2 dl)
  • 2,5 dl sladke smetane
  • sol

Postopek

1

Lososov file splakni pod vodo in ga osuši s kuhinjsko brisačko. Nareži ga na koščke. Pomaranče prereži na polovice in iz njih iztisni sok.

siroki rezanci z lososom in pomaranco 1
2

Rezance daj kuhati v slano vrelo vodo. Čebulo olupi, sesekljaj in v večji ponvi popraži na vročem oljčnem olju. Zalij s sladko smetano in pomarančnim sokom ter na močnem ognju kuhaj še 3 minute.

siroki rezanci z lososom in pomaranco 2
3

Omako posoli, vanjo vmešaj nasekljan koper in dodaj koščke lososa. Zmanjšaj jakost ognja in kuhaj še 5 minut. Omako poskusi in po potrebi dodaj malce soli.

siroki rezanci z lososom in pomaranco 3
4

Rezance odcedi in jih prestavi v ponev z omako. Nežno premešaj, da se omaka enakomerno razporedi po rezancih.

siroki rezanci z lososom in pomaranco 4

Priljubljeni recepti

Čokoladne skutne tortice

Mini tortice s piškotno podlago in kremo iz čokolade in albuminske skute (rikote) še posebno teknejo za veliko noč.

50 min
Enostavno

Kakijeva marmelada

Marmelada iz kakija je popolna izbira, ko želimo za zimo prihraniti jesenske okuse

40 min
Enostavno

Torta čarovniška mačka

Mali kuharji in kuharice bodo z veseljem pomagali pri peki strašljivih prigrizkov in sladic, še bolj pa bodo uživali, ko jih bodo jedli.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.