
Kaj boste skuhali danes?
Široki rezanci z lososom in pomarančo
Iz rubrike Otroci kuhamo
Široki rezanci z lososom in pomarančo
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 400 g rezancev
- 300 g lososovega fileja
- 2 šalotki ali ½ čebule
- ½ šopka svežega ali 2 žlički suhega kopra
- 1 žlica oljčnega olja
- sok 2 pomaranč (2 dl)
- 2,5 dl sladke smetane
- sol

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.

Jesenske solate, ki nas nasitijo
Jesenske solate z bučo, rdečo peso, jabolki, oreščki žiti in drugimi jesenskimi dobrotami za hitre, krepke obroke, polne sezonskih okusov in topline.

Hrustljave palačinke s slanino in piščancem: kot kaneloni, a boljše
Kaj hitro se lahko zgodi, da bo naš recept za hrustljave palačinke zamenjal vašega za kanelone.
Sestavine
- 400 g rezancev
- 300 g lososovega fileja
- 2 šalotki ali ½ čebule
- ½ šopka svežega ali 2 žlički suhega kopra
- 1 žlica oljčnega olja
- sok 2 pomaranč (2 dl)
- 2,5 dl sladke smetane
- sol
Postopek
Lososov file splakni pod vodo in ga osuši s kuhinjsko brisačko. Nareži ga na koščke. Pomaranče prereži na polovice in iz njih iztisni sok.

Rezance daj kuhati v slano vrelo vodo. Čebulo olupi, sesekljaj in v večji ponvi popraži na vročem oljčnem olju. Zalij s sladko smetano in pomarančnim sokom ter na močnem ognju kuhaj še 3 minute.

Omako posoli, vanjo vmešaj nasekljan koper in dodaj koščke lososa. Zmanjšaj jakost ognja in kuhaj še 5 minut. Omako poskusi in po potrebi dodaj malce soli.

Rezance odcedi in jih prestavi v ponev z omako. Nežno premešaj, da se omaka enakomerno razporedi po rezancih.
