Kaj boste skuhali danes?
Losos v zavojčku
Iz rubrike Otroci kuhamo
Losos v zavojčku
Iz rubrike Otroci kuhamo
Štiriletni zlatolasi deček Žak je pripravil prazničnega lososa in kar ni mogel verjeti, kako iz zavojčkov lepo diši!
Sestavine
- 4 fileji lososa brez kosti in kože
- 8 (ali več) rezinic limone
- 4 vejice svežega kopra (ali žlica suhega)
- sol
- sveže mleti poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 kosi aluminijaste folije
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 4 fileji lososa brez kosti in kože
- 8 (ali več) rezinic limone
- 4 vejice svežega kopra (ali žlica suhega)
- sol
- sveže mleti poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 kosi aluminijaste folije
Postopek
Prosi odraslega, da pečico segreje na 200 °C. Z oljčnim oljem namasti vsak kos aluminijaste folije. Lahko si pomagaš z roko ali s čopičem.
Na vsak kos folije položi po en lososov file. Posoli ga in popopraj. Nanj položi še dve ali tri rezine limone in vejico svežega kopra.
Folijo zloži tako, da narediš zavojčke. Vsak zavojček dobro zapri, da iz njega ne bo uhajala para, saj bi se losos preveč izsušil.
Zavojčke položi na pekač in prosi odraslega, da ti ga pomaga prenesti v pečico. Peci 15 minut. Ko boš zavojčke odvijal, bodi previden, saj je vsebina zelo vroča. Lososa lahko postrežeš s kuhanim rižem in solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Gradiščanski kifeljčki
Ocvrte nadevane paprike
Nadgrajena različica nadevanih paprik s kajmakom Meggle, skuto in pršutom