Kaj boste skuhali danes?
Sir za žar, ovit v slanino, z grahovo solato
Sir za žar, ovit v slanino, z grahovo solato
Sestavine
- 200 g svežega oluščenega graha
- 1⁄2 žličke dijonske gorčice
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 4 mlade čebulice
- 250 g sira za žar
- 6 tankih rezin mesnate slanine
- 50 g grahovih poganjkov ali drugega spomladanskega zelenja
Vsak dan medenjak: nova družinska adventna tradicija
Medenjaki so imenitni tudi za okraševanje in obdarovanje. Okrasimo drevesce ali pa izdelajmo adventni koledar, s katerim bo vsak dan poln prazničnega pričakovanja.
Naveličani enoličnih zajtrkov? Preizkusite te recepte
Ovseni kosmiči so zdravi, hranljivi in čudovito vsestranski. Z nekaj izvirnosti si lahko vsak dan pričaramo povsem nov in slasten zajtrk.
David Vračko: Njegova najnovejša pogruntavščina je MakDonalc
David Vračko je eden tistih chefov, ki kuhanje živijo. Obed pod njegovo taktirko pa je vsakič unikatno kuharsko gledališče.
Sestavine
- 200 g svežega oluščenega graha
- 1⁄2 žličke dijonske gorčice
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 4 mlade čebulice
- 250 g sira za žar
- 6 tankih rezin mesnate slanine
- 50 g grahovih poganjkov ali drugega spomladanskega zelenja
Postopek
Grah vsujemo v cedilo in ga prelijemo z loncem vrele vode. Dobro ga odcedimo.
Gorčico in kis damo v skledo ter ju stepemo z metlico, nato vtepemo olje, solimo in popramo. Dodamo grah in narezano mlado čebulico ter zmešamo.
Sir narežemo na 6 paličic. Rezine slanine položimo na desko za rezanje in jih postrgamo s hrbtno stranjo noža, da jih raztegnemo in stanjšamo. Vsako paličico sira zavijemo v rezino slanine.
Segrejemo oplasteno ponev in v njej popečemo zavit sir, da se slanina lepo zlato rjavo obarva in zahrusta.
Grahu primešamo zelenje in solato postrežemo s sirom.