Kaj boste skuhali danes?
Sir za žar, ovit v slanino, z grahovo solato
Sir za žar, ovit v slanino, z grahovo solato
Sestavine
- 200 g svežega oluščenega graha
- 1⁄2 žličke dijonske gorčice
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 4 mlade čebulice
- 250 g sira za žar
- 6 tankih rezin mesnate slanine
- 50 g grahovih poganjkov ali drugega spomladanskega zelenja
Najboljši pad thai bo odslej kar vaš domač
Popolna kombinacija slanega, sladkega, kislega in pikantnega je razlog, da je pad thai postal priljubljen po vsem svetu. Pripravite ga še vi.
Kostanj, kot ga še ne poznate
Ker smo se navadnega pečenega kostanja že najdeli, smo ga tokrat nadgradili - z žajbljem, medom in maslom. Je kdo rekel, da je kostanj dolgočasen?
Italijanska klasika v novi preobleki: popoln čokoladni tiramisu
Kremast, čokoladen in brez jajc – ta tiramisu je preprosto popoln! Italijanska klasika v novi različici, ki jo boste želeli pripraviti znova in znova.
Sestavine
- 200 g svežega oluščenega graha
- 1⁄2 žličke dijonske gorčice
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 4 mlade čebulice
- 250 g sira za žar
- 6 tankih rezin mesnate slanine
- 50 g grahovih poganjkov ali drugega spomladanskega zelenja
Postopek
Grah vsujemo v cedilo in ga prelijemo z loncem vrele vode. Dobro ga odcedimo.
Gorčico in kis damo v skledo ter ju stepemo z metlico, nato vtepemo olje, solimo in popramo. Dodamo grah in narezano mlado čebulico ter zmešamo.
Sir narežemo na 6 paličic. Rezine slanine položimo na desko za rezanje in jih postrgamo s hrbtno stranjo noža, da jih raztegnemo in stanjšamo. Vsako paličico sira zavijemo v rezino slanine.
Segrejemo oplasteno ponev in v njej popečemo zavit sir, da se slanina lepo zlato rjavo obarva in zahrusta.
Grahu primešamo zelenje in solato postrežemo s sirom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Juha iz rdeče pese s hrenom
Sladka rdeča pesa se rada druži z ostrim okusom hrena. Preizkusite to kombinacijo v odlični juhi.
Ocvrte bržole s kostanjevim nadevom
Surovi in kuhani šparglji z limono in parmezanovim maslom
Izkoristite spomladansko zelenjavo in jo postrezite ob vsakem kosilu.
Pečena piščančja bedra s krompirjem in tartufi
Klasična bedra in krompir bomo popestrili z dodatkom tartufov