© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Polsuhi paradižniki

Sočni paradižniki, kot jih še ne poznate

Polsuhi paradižniki

Sočni paradižniki, kot jih še ne poznate

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina poljubna
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Polsuhi paradižniki

Sestavine

  • paradižnik češnjevec ali podolgovat (san marzano ali roma)
  • oljčno olje
  • bazilika ali origano
  • sol

Sestavine

  • paradižnik češnjevec ali podolgovat (san marzano ali roma)
  • oljčno olje
  • bazilika ali origano
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 140 °C. Paradižnike razpolovimo in jih zložimo na velik plitev pekač s prerezano stranjo navzgor. Rahlo jih premažemo z oljčnim oljem in na vsak kos položimo košček natrgane bazilike ali origano. Solimo in postavimo v pečico za 2 do 3 ure, odvisno od velikosti paradižnikov, da se na pol posušijo.

2

Paradižnike naložimo v kozarčke in jih prelijemo z oljčnim oljem. Uporabimo jih za solate, omake, pice in testenine. V hladilniku jih lahko hranimo do 1 tedna.

Priljubljeni recepti

Testenine karbonara z bučkami

Italijani so sicer občutljivi, kadar karbonari dodajamo nove sestavine, a nič zato

30 min
Enostavno

Praznični kolač s čokoladnimi jajčki

Tudi čudovit kolač s čokoladnimi jajčki je lahko popestritev velikonočne mize.

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Preprosta juha miso

Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.