Kaj boste skuhali danes?
Polsuhi paradižniki
Sočni paradižniki, kot jih še ne poznate
Polsuhi paradižniki
Sočni paradižniki, kot jih še ne poznate
Sestavine
- paradižnik češnjevec ali podolgovat (san marzano ali roma)
- oljčno olje
- bazilika ali origano
- sol
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- paradižnik češnjevec ali podolgovat (san marzano ali roma)
- oljčno olje
- bazilika ali origano
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 140 °C. Paradižnike razpolovimo in jih zložimo na velik plitev pekač s prerezano stranjo navzgor. Rahlo jih premažemo z oljčnim oljem in na vsak kos položimo košček natrgane bazilike ali origano. Solimo in postavimo v pečico za 2 do 3 ure, odvisno od velikosti paradižnikov, da se na pol posušijo.
Paradižnike naložimo v kozarčke in jih prelijemo z oljčnim oljem. Uporabimo jih za solate, omake, pice in testenine. V hladilniku jih lahko hranimo do 1 tedna.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Trska z olivami in hrustljavo panceto
Trska iz enega pekača bo odlična za hitro kosilo ali večerjo
Smash burger
To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.