
Polsuhi paradižniki
Sočni paradižniki, kot jih še ne poznate
Polsuhi paradižniki
Sočni paradižniki, kot jih še ne poznate

Sestavine
- paradižnik češnjevec ali podolgovat (san marzano ali roma)
- oljčno olje
- bazilika ali origano
- sol

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- paradižnik češnjevec ali podolgovat (san marzano ali roma)
- oljčno olje
- bazilika ali origano
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 140 °C. Paradižnike razpolovimo in jih zložimo na velik plitev pekač s prerezano stranjo navzgor. Rahlo jih premažemo z oljčnim oljem in na vsak kos položimo košček natrgane bazilike ali origano. Solimo in postavimo v pečico za 2 do 3 ure, odvisno od velikosti paradižnikov, da se na pol posušijo.
Paradižnike naložimo v kozarčke in jih prelijemo z oljčnim oljem. Uporabimo jih za solate, omake, pice in testenine. V hladilniku jih lahko hranimo do 1 tedna.