Kaj boste skuhali danes?
Severni medvedki
Ljubka slaščica, ki se lahko spremeni tudi v okrasek
Severni medvedki
Ljubka slaščica, ki se lahko spremeni tudi v okrasek
Sestavine
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 beljak
- 15 barvno oblitih čokoladnih bombonov
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 beljak
- 15 barvno oblitih čokoladnih bombonov
Postopek
Sladkor presejemo v veliko skledo. Beljak razžvrkljamo in ga po malem vmešavamo v sladkor – ko dobimo mehko testo, ki spominja na plastelin, ga prenehamo dodajati.
Maso povaljamo v 15 kroglic, velikih približno kot češnjevi paradižniki. Nato kroglice sploščimo z rokami, da dobimo glave medvedkov.
Položimo jih na papir za peko na veliki deski ali pladnju. Iz polovice preostale mase naredimo kot lešnik velike kroglice, jih sploščimo in položimo na glave kot gobčke. Dodamo bombone za smrčke.
Iz preostale mase naredimo uheljčke. Oblikujemo drobne kroglice in jih s prsti nežno pritisnemo na vrh glav. Z zobotrebcem oblikujemo še oči.
Medvedke sušimo 3 do 4 ure ali čez noč, nato jih uporabimo za okraševanje.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčni zavitek
Pečena račka z ringloji
Zamrznjene jogurtove lučke s čajem mača
Pripravite malce drugačen ledeni posladek s čajem mača