© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pistacijevi makrončki s čokoladnim nadevom

Ljubki makrončki s slastnim polnilom

Pistacijevi makrončki s čokoladnim nadevom

Ljubki makrončki s slastnim polnilom

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina pribl. 30 makronov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pistacijevi makrončki s čokoladnim nadevom

Sestavine

  • 150 g nesoljenih oluščenih pistacij
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 2 beljaka

nadev

  • 100 g manj mastnega kremnega sira
  • 25 g temne čokolade (70 % kakava)
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 150 g nesoljenih oluščenih pistacij
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 2 beljaka

nadev

  • 100 g manj mastnega kremnega sira
  • 25 g temne čokolade (70 % kakava)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C.

2

Pistacije v multipraktiku drobno zmeljemo s 25 g sladkorja v prahu. V veliki skledi jih zmešamo s še 175 g sladkorja v prahu.

3

Beljaka stepemo v čvrst sneg, dodamo preostalih 50 g sladkorja v prahu in stepamo še toliko, da je sneg gost in sijoč. Narahlo vmešamo pistacijevo mešanico. Maso nadevamo v slaščičarsko vrečko z 1-centimetrskim nastavkom in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo 2,5 cm velike kupčke; med njimi naj bo precej prostora. Če imajo vršičke, jih potlačimo z mokrim prstom. (Če nimamo slaščičarske vrečke, uporabimo vrečko za zamrzovanje, ki ji odrežemo vogal.)

4

Pustimo, da se nabrizgana masa suši 30 minut, nato pekač postavimo v pečico za 12 do 15 minut, da kupčki narastejo. Ohladimo jih na papirju.

5

Kremni sir in stopljeno čokolado zmešamo in s kremo zlepimo po dva makrona. Nadevani makroni se obdržijo 1 dan, nenadevani pa do 3 dni, če jih shranimo v neprodušno zaprto posodo.

Različici

Fini vaniljevi makroni

Zmešamo 150 g mletih mandljev in 200 g sladkorja v prahu ter vmešamo semena 1 vaniljevega stroka. Beljaka čvrsto stepemo in dodamo 50 sladkorja v prahu, nato nadaljujemo po zgornjem postopku. Po dva makrona nadevamo z mlečnim karamelom.

Žvečljivi čokoladni makroni

Zmešamo 150 g mletih mandljev, 175 g sladkorja v prahu in 25 g kakava v prahu. Beljaka stepemo v čvrst sneg in dodamo 50 g sladkorja v prahu, nato nadaljujemo po zgornjem postopku. Za kavni nadev zmešamo kremni sir s 1⁄2 žličke instantne kave, raztopljene v nekaj kapljicah vrele vode.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.