
Pistacijevi makrončki s čokoladnim nadevom
Ljubki makrončki s slastnim polnilom
Pistacijevi makrončki s čokoladnim nadevom
Ljubki makrončki s slastnim polnilom

Sestavine
- 150 g nesoljenih oluščenih pistacij
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 beljaka
nadev
- 100 g manj mastnega kremnega sira
- 25 g temne čokolade (70 % kakava)

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 150 g nesoljenih oluščenih pistacij
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 beljaka
nadev
- 100 g manj mastnega kremnega sira
- 25 g temne čokolade (70 % kakava)
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C.
Pistacije v multipraktiku drobno zmeljemo s 25 g sladkorja v prahu. V veliki skledi jih zmešamo s še 175 g sladkorja v prahu.
Beljaka stepemo v čvrst sneg, dodamo preostalih 50 g sladkorja v prahu in stepamo še toliko, da je sneg gost in sijoč. Narahlo vmešamo pistacijevo mešanico. Maso nadevamo v slaščičarsko vrečko z 1-centimetrskim nastavkom in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo 2,5 cm velike kupčke; med njimi naj bo precej prostora. Če imajo vršičke, jih potlačimo z mokrim prstom. (Če nimamo slaščičarske vrečke, uporabimo vrečko za zamrzovanje, ki ji odrežemo vogal.)
Pustimo, da se nabrizgana masa suši 30 minut, nato pekač postavimo v pečico za 12 do 15 minut, da kupčki narastejo. Ohladimo jih na papirju.
Kremni sir in stopljeno čokolado zmešamo in s kremo zlepimo po dva makrona. Nadevani makroni se obdržijo 1 dan, nenadevani pa do 3 dni, če jih shranimo v neprodušno zaprto posodo.
Različici
Fini vaniljevi makroni
Zmešamo 150 g mletih mandljev in 200 g sladkorja v prahu ter vmešamo semena 1 vaniljevega stroka. Beljaka čvrsto stepemo in dodamo 50 sladkorja v prahu, nato nadaljujemo po zgornjem postopku. Po dva makrona nadevamo z mlečnim karamelom.
Žvečljivi čokoladni makroni
Zmešamo 150 g mletih mandljev, 175 g sladkorja v prahu in 25 g kakava v prahu. Beljaka stepemo v čvrst sneg in dodamo 50 g sladkorja v prahu, nato nadaljujemo po zgornjem postopku. Za kavni nadev zmešamo kremni sir s 1⁄2 žličke instantne kave, raztopljene v nekaj kapljicah vrele vode.