
Kaj boste skuhali danes?
Pistacijevi makrončki s čokoladnim nadevom
Ljubki makrončki s slastnim polnilom
Pistacijevi makrončki s čokoladnim nadevom
Ljubki makrončki s slastnim polnilom

Sestavine
- 150 g nesoljenih oluščenih pistacij
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 beljaka
nadev
- 100 g manj mastnega kremnega sira
- 25 g temne čokolade (70 % kakava)

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 150 g nesoljenih oluščenih pistacij
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 beljaka
nadev
- 100 g manj mastnega kremnega sira
- 25 g temne čokolade (70 % kakava)
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C.
Pistacije v multipraktiku drobno zmeljemo s 25 g sladkorja v prahu. V veliki skledi jih zmešamo s še 175 g sladkorja v prahu.
Beljaka stepemo v čvrst sneg, dodamo preostalih 50 g sladkorja v prahu in stepamo še toliko, da je sneg gost in sijoč. Narahlo vmešamo pistacijevo mešanico. Maso nadevamo v slaščičarsko vrečko z 1-centimetrskim nastavkom in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo 2,5 cm velike kupčke; med njimi naj bo precej prostora. Če imajo vršičke, jih potlačimo z mokrim prstom. (Če nimamo slaščičarske vrečke, uporabimo vrečko za zamrzovanje, ki ji odrežemo vogal.)
Pustimo, da se nabrizgana masa suši 30 minut, nato pekač postavimo v pečico za 12 do 15 minut, da kupčki narastejo. Ohladimo jih na papirju.
Kremni sir in stopljeno čokolado zmešamo in s kremo zlepimo po dva makrona. Nadevani makroni se obdržijo 1 dan, nenadevani pa do 3 dni, če jih shranimo v neprodušno zaprto posodo.
Različici
Fini vaniljevi makroni
Zmešamo 150 g mletih mandljev in 200 g sladkorja v prahu ter vmešamo semena 1 vaniljevega stroka. Beljaka čvrsto stepemo in dodamo 50 sladkorja v prahu, nato nadaljujemo po zgornjem postopku. Po dva makrona nadevamo z mlečnim karamelom.
Žvečljivi čokoladni makroni
Zmešamo 150 g mletih mandljev, 175 g sladkorja v prahu in 25 g kakava v prahu. Beljaka stepemo v čvrst sneg in dodamo 50 g sladkorja v prahu, nato nadaljujemo po zgornjem postopku. Za kavni nadev zmešamo kremni sir s 1⁄2 žličke instantne kave, raztopljene v nekaj kapljicah vrele vode.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kosmuljeve rezine
Vaniljeva torta z metuljčki in pikapolonicami
Ker velja, da jemo tudi z očmi, boste z njo razveselili tako svojo mamo kot svojo nečakinjo.