
Pistacijevi makrončki s čokoladnim nadevom
Ljubki makrončki s slastnim polnilom
Pistacijevi makrončki s čokoladnim nadevom
Ljubki makrončki s slastnim polnilom

Sestavine
- 150 g nesoljenih oluščenih pistacij
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 beljaka
nadev
- 100 g manj mastnega kremnega sira
- 25 g temne čokolade (70 % kakava)

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 150 g nesoljenih oluščenih pistacij
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 beljaka
nadev
- 100 g manj mastnega kremnega sira
- 25 g temne čokolade (70 % kakava)
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C.
Pistacije v multipraktiku drobno zmeljemo s 25 g sladkorja v prahu. V veliki skledi jih zmešamo s še 175 g sladkorja v prahu.
Beljaka stepemo v čvrst sneg, dodamo preostalih 50 g sladkorja v prahu in stepamo še toliko, da je sneg gost in sijoč. Narahlo vmešamo pistacijevo mešanico. Maso nadevamo v slaščičarsko vrečko z 1-centimetrskim nastavkom in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo 2,5 cm velike kupčke; med njimi naj bo precej prostora. Če imajo vršičke, jih potlačimo z mokrim prstom. (Če nimamo slaščičarske vrečke, uporabimo vrečko za zamrzovanje, ki ji odrežemo vogal.)
Pustimo, da se nabrizgana masa suši 30 minut, nato pekač postavimo v pečico za 12 do 15 minut, da kupčki narastejo. Ohladimo jih na papirju.
Kremni sir in stopljeno čokolado zmešamo in s kremo zlepimo po dva makrona. Nadevani makroni se obdržijo 1 dan, nenadevani pa do 3 dni, če jih shranimo v neprodušno zaprto posodo.
Različici
Fini vaniljevi makroni
Zmešamo 150 g mletih mandljev in 200 g sladkorja v prahu ter vmešamo semena 1 vaniljevega stroka. Beljaka čvrsto stepemo in dodamo 50 sladkorja v prahu, nato nadaljujemo po zgornjem postopku. Po dva makrona nadevamo z mlečnim karamelom.
Žvečljivi čokoladni makroni
Zmešamo 150 g mletih mandljev, 175 g sladkorja v prahu in 25 g kakava v prahu. Beljaka stepemo v čvrst sneg in dodamo 50 g sladkorja v prahu, nato nadaljujemo po zgornjem postopku. Za kavni nadev zmešamo kremni sir s 1⁄2 žličke instantne kave, raztopljene v nekaj kapljicah vrele vode.