
Pistacijevi makrončki s čokoladnim nadevom
Ljubki makrončki s slastnim polnilom
Pistacijevi makrončki s čokoladnim nadevom
Ljubki makrončki s slastnim polnilom

Sestavine
- 150 g nesoljenih oluščenih pistacij
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 beljaka
nadev
- 100 g manj mastnega kremnega sira
- 25 g temne čokolade (70 % kakava)

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 150 g nesoljenih oluščenih pistacij
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 beljaka
nadev
- 100 g manj mastnega kremnega sira
- 25 g temne čokolade (70 % kakava)
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C.
Pistacije v multipraktiku drobno zmeljemo s 25 g sladkorja v prahu. V veliki skledi jih zmešamo s še 175 g sladkorja v prahu.
Beljaka stepemo v čvrst sneg, dodamo preostalih 50 g sladkorja v prahu in stepamo še toliko, da je sneg gost in sijoč. Narahlo vmešamo pistacijevo mešanico. Maso nadevamo v slaščičarsko vrečko z 1-centimetrskim nastavkom in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo 2,5 cm velike kupčke; med njimi naj bo precej prostora. Če imajo vršičke, jih potlačimo z mokrim prstom. (Če nimamo slaščičarske vrečke, uporabimo vrečko za zamrzovanje, ki ji odrežemo vogal.)
Pustimo, da se nabrizgana masa suši 30 minut, nato pekač postavimo v pečico za 12 do 15 minut, da kupčki narastejo. Ohladimo jih na papirju.
Kremni sir in stopljeno čokolado zmešamo in s kremo zlepimo po dva makrona. Nadevani makroni se obdržijo 1 dan, nenadevani pa do 3 dni, če jih shranimo v neprodušno zaprto posodo.
Različici
Fini vaniljevi makroni
Zmešamo 150 g mletih mandljev in 200 g sladkorja v prahu ter vmešamo semena 1 vaniljevega stroka. Beljaka čvrsto stepemo in dodamo 50 sladkorja v prahu, nato nadaljujemo po zgornjem postopku. Po dva makrona nadevamo z mlečnim karamelom.
Žvečljivi čokoladni makroni
Zmešamo 150 g mletih mandljev, 175 g sladkorja v prahu in 25 g kakava v prahu. Beljaka stepemo v čvrst sneg in dodamo 50 g sladkorja v prahu, nato nadaljujemo po zgornjem postopku. Za kavni nadev zmešamo kremni sir s 1⁄2 žličke instantne kave, raztopljene v nekaj kapljicah vrele vode.