
Sestavljeni keksi s kokosom in orehi
Keksi, ki se priležejo ob kavi.
Sestavljeni keksi s kokosom in orehi
Keksi, ki se priležejo ob kavi.

Sestavine
- 300 g gladke moke
- 250 g sladkorja v prahu
- 200 g margarine za peko
- 130 g mletih orehov
- 130 g kokosovih kosmičev
- 1 jajce
- zmehčana čokolada za sestavljanje keksov
- kokosovi kosmiči za posip
glazura za brizganje
- 100 g čokolade
- 2–3 žlice sladkornega sirupa*

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 300 g gladke moke
- 250 g sladkorja v prahu
- 200 g margarine za peko
- 130 g mletih orehov
- 130 g kokosovih kosmičev
- 1 jajce
- zmehčana čokolada za sestavljanje keksov
- kokosovi kosmiči za posip
glazura za brizganje
- 100 g čokolade
- 2–3 žlice sladkornega sirupa*
Postopek
Vse sestavine hitro zgnetemo v voljno testo. Razvaljamo ga 3 mm debelo in z obodcem izrežemo okrogle rezine. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici približno 8 do 10 minut.
Ohlajene kekse namažemo z zmehčano čokolado ter po dva in dva sestavimo.
Glazuro za brizganje pripravimo tako, da zmehčano čokolado gladko zmešamo s sladkornim sirupom. Glazuro napolnimo v papirnat tulec, konico odrežemo in kekse poljubno okrasimo. Potresemo jih še s kokosovimi kosmiči.
Nasvet
Za sladkorni sirup kristalni sladkor raztopimo v enaki količini vode, zavremo, poberemo peno in odstavimo.