© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sacherini

Sacherini

Čas priprave 1 h + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 35 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sacherini

Sestavine

  • 6 rumenjakov
  • 6 beljakov
  • 110 g mletega sladkorja
  • 140 g gladke moke
  • 130 g 64 % čokolade
  • 110 g sladkorja
  • 140 g masla

polnilo

  • 350 g marelične marmelade
  • sok ½ limone

obliv

  • 500 g 70 % kuverture (čokolada z večjo vsebnostjo kakavovega masla)
  • ali
  • 150 g 64 % čokolade
  • 200 g sladkorja
  • 150 g vode
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 6 rumenjakov
  • 6 beljakov
  • 110 g mletega sladkorja
  • 140 g gladke moke
  • 130 g 64 % čokolade
  • 110 g sladkorja
  • 140 g masla

polnilo

  • 350 g marelične marmelade
  • sok ½ limone

obliv

  • 500 g 70 % kuverture (čokolada z večjo vsebnostjo kakavovega masla)
  • ali
  • 150 g 64 % čokolade
  • 200 g sladkorja
  • 150 g vode

Postopek

1

Maslo in mleti sladkor zmešamo v gladko zmes, postopoma dodajamo rumenjake in mešamo, da nastane penasta masa. Stopimo čokolado, najbolje v mikrovalovni pečici, in jo vmešamo v maso. Stepemo beljake, ki smo jim dodali sladkor. Ko je sneg trd, ga dodamo masi, poleg snega dodamo še moko in vse skupaj previdno zmešamo.

2

Dva pekača obložimo s papirjem za peko, ki ga premažemo z maso na debelino približno 3 mm. Pečemo na 200 do 220 °C približno 5 minut, odvisno od pečice. Ko sta plošči pečeni, ju ohladimo in premažemo z marelično marmelado, ki smo ji primešali limonov sok. Drugo ploščo položimo na premazano ploščo tako, da je dno na vrhu.

3

Z okroglim modelom premera 5 cm izrežemo tortice in jih z vilicami pomočimo v kuverturo (predhodno jo moramo temperirati, da se izognemo lisam). Kuverturo lahko nadomestimo z oblivom, ki ga pripravimo tako, da vodo in sladkor kuhamo od 5 do 6 minut, pustimo, da se nekoliko ohladi, dodamo čokolado in zmešamo v gladko zmes, ki je pripravljena za oblivanje.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.