© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sacherini

Sacherini

Čas priprave 1 h + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 35 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sacherini

Sestavine

  • 6 rumenjakov
  • 6 beljakov
  • 110 g mletega sladkorja
  • 140 g gladke moke
  • 130 g 64 % čokolade
  • 110 g sladkorja
  • 140 g masla

polnilo

  • 350 g marelične marmelade
  • sok ½ limone

obliv

  • 500 g 70 % kuverture (čokolada z večjo vsebnostjo kakavovega masla)
  • ali
  • 150 g 64 % čokolade
  • 200 g sladkorja
  • 150 g vode
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 6 rumenjakov
  • 6 beljakov
  • 110 g mletega sladkorja
  • 140 g gladke moke
  • 130 g 64 % čokolade
  • 110 g sladkorja
  • 140 g masla

polnilo

  • 350 g marelične marmelade
  • sok ½ limone

obliv

  • 500 g 70 % kuverture (čokolada z večjo vsebnostjo kakavovega masla)
  • ali
  • 150 g 64 % čokolade
  • 200 g sladkorja
  • 150 g vode

Postopek

1

Maslo in mleti sladkor zmešamo v gladko zmes, postopoma dodajamo rumenjake in mešamo, da nastane penasta masa. Stopimo čokolado, najbolje v mikrovalovni pečici, in jo vmešamo v maso. Stepemo beljake, ki smo jim dodali sladkor. Ko je sneg trd, ga dodamo masi, poleg snega dodamo še moko in vse skupaj previdno zmešamo.

2

Dva pekača obložimo s papirjem za peko, ki ga premažemo z maso na debelino približno 3 mm. Pečemo na 200 do 220 °C približno 5 minut, odvisno od pečice. Ko sta plošči pečeni, ju ohladimo in premažemo z marelično marmelado, ki smo ji primešali limonov sok. Drugo ploščo položimo na premazano ploščo tako, da je dno na vrhu.

3

Z okroglim modelom premera 5 cm izrežemo tortice in jih z vilicami pomočimo v kuverturo (predhodno jo moramo temperirati, da se izognemo lisam). Kuverturo lahko nadomestimo z oblivom, ki ga pripravimo tako, da vodo in sladkor kuhamo od 5 do 6 minut, pustimo, da se nekoliko ohladi, dodamo čokolado in zmešamo v gladko zmes, ki je pripravljena za oblivanje.

Priljubljeni recepti

Čokoladni tartufi z meto in čilijem

Enostavne okusne čokoladne kroglice

20 min
Enostavno

Sirov kolač s češnjevim džemom

Sirov kolač smo tokrat obogatili s sočnim džemom

1 h 45 min
Enostavno

Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi

Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer

15 min
Enostavno

Krvavice s kislim zeljem in krompirjevimi žganci

Krvavice so prava izbira za tradicionalno kmečko pojedino.

1 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.