© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sardele v oljčnem olju

Dalmatinski recept none Zrinjke

Sardele v oljčnem olju

Dalmatinski recept none Zrinjke

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3–4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sardele v oljcnem olju A

Sestavine

  • 500 g sardel
  • 1–2 dl oljčnega olja
  • sok 1 limone
  • groba morska sol
  • krompir in pol šopka peteršilja za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g sardel
  • 1–2 dl oljčnega olja
  • sok 1 limone
  • groba morska sol
  • krompir in pol šopka peteršilja za prilogo

Postopek

1

Sardele očistimo, odstranimo tudi glave. Drugo poleg druge jih zložimo v kozico s trebuhi navzdol, najbolje tako, da se sardele tesno stikajo s stranicami in zapolnijo celotno dno kozice (tako bomo porabili manj olja). Prelijemo jih s toliko oljčnega olja, da so povsem prekrite. V kozico izcedimo sok ene limone, solimo in kozico malo pretresemo.

sardele v oljcnem olju 1
2

Kozico pristavimo na majhen ogenj in kuhljamo, da olje zavre. Nato naj olje počasi vre (tako, da občasno nastajajo drobni mehurčki) 10 do 15 minut.

3

Sardele postrežemo tople s kuhanim krompirjem, ki ga zabelimo z malo oljčnega olja, v katerem so se kuhale sardele, in posujemo s sesekljanim peteršiljem. Sardele lahko ponudimo tudi hladne, pokrite in v olju pa so lahko v hladilniku tudi ves teden.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.