
Pečene sardele s hariso ter solato iz koromača in krompirja
Sardele, začinjene s pikantno hariso, bodo popestrile vaš klasičen nabor morskih jedi
Pečene sardele s hariso ter solato iz koromača in krompirja
Sardele, začinjene s pikantno hariso, bodo popestrile vaš klasičen nabor morskih jedi

Sestavine
solata
- 900 g drobnega (še bolje pa mladega) krompirja
- 2 koromača
- sok 1⁄2 limone
- 24 kakovostnih majhnih črnih oliv
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- sol in poper
sardele
- 700 g očiščenih sardel
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlici harisine paste
- sol
- 2 limoni (ena za sok, drugo narežemo na krhlje, ko postrežemo)
- 3 žlice sesekljanega peteršilja

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
solata
- 900 g drobnega (še bolje pa mladega) krompirja
- 2 koromača
- sok 1⁄2 limone
- 24 kakovostnih majhnih črnih oliv
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- sol in poper
sardele
- 700 g očiščenih sardel
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlici harisine paste
- sol
- 2 limoni (ena za sok, drugo narežemo na krhlje, ko postrežemo)
- 3 žlice sesekljanega peteršilja
Postopek
Krompir dobro operemo, olupimo (če imamo mladi krompir, ta korak preskočimo) in kuhamo v vreli osoljeni vodi približno 15 do 20 minut, da se zmehča. Medtem koromačema odstranimo morebitne poškodovane dele in obrežemo vrhove, zelene vršičke pa prihranimo. Po dolgem ju prepolovimo, jima odstranimo stržena in ju zavržemo, preostanek pa z ostrim nožem ali mandolino narežemo na zelo tanke rezine. Narezan koromač damo v skledo in nanj stisnemo limonov sok. Ko je krompir kuhan, ga dobro odcedimo in zmešamo s koromačem, olivami, ekstra deviškim oljčnim oljem, soljo in poprom ter prihranjenim koromačevim zelenjem.
Sardele operemo pod tekočo vodo, z roko odstranimo morebitne luske in speremo ostanke krvi v notranjosti. Nato jih osušimo s kuhinjskimi brisačami.
Segrejemo žar v pečici. Olje zmešamo s hariso. Pladenj za žar obložimo z aluminijasto folijo in nanj položimo sardele. Po obeh straneh jih premažemo s harisnim oljem, solimo in postavimo pod zelo razgret žar v pečici. Pečemo jih 4 do 5 minut na vsaki strani ali toliko časa, da so skoz in skoz pečene. Pokapamo jih z limonovim sokom in posujemo s sesekljanim peteršiljem. Postrežemo s solato iz koromača in
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polnjene bučke v pečici
Steak s korenovkami in peteršiljevim pestom
steak popoln za nedeljsko kosilo z raznoliko zelenjavo
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce