Kaj boste skuhali danes?
Pečene sardele s hariso ter solato iz koromača in krompirja
Sardele, začinjene s pikantno hariso, bodo popestrile vaš klasičen nabor morskih jedi
Pečene sardele s hariso ter solato iz koromača in krompirja
Sardele, začinjene s pikantno hariso, bodo popestrile vaš klasičen nabor morskih jedi
Sestavine
solata
- 900 g drobnega (še bolje pa mladega) krompirja
- 2 koromača
- sok 1⁄2 limone
- 24 kakovostnih majhnih črnih oliv
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- sol in poper
sardele
- 700 g očiščenih sardel
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlici harisine paste
- sol
- 2 limoni (ena za sok, drugo narežemo na krhlje, ko postrežemo)
- 3 žlice sesekljanega peteršilja
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
solata
- 900 g drobnega (še bolje pa mladega) krompirja
- 2 koromača
- sok 1⁄2 limone
- 24 kakovostnih majhnih črnih oliv
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- sol in poper
sardele
- 700 g očiščenih sardel
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlici harisine paste
- sol
- 2 limoni (ena za sok, drugo narežemo na krhlje, ko postrežemo)
- 3 žlice sesekljanega peteršilja
Postopek
Krompir dobro operemo, olupimo (če imamo mladi krompir, ta korak preskočimo) in kuhamo v vreli osoljeni vodi približno 15 do 20 minut, da se zmehča. Medtem koromačema odstranimo morebitne poškodovane dele in obrežemo vrhove, zelene vršičke pa prihranimo. Po dolgem ju prepolovimo, jima odstranimo stržena in ju zavržemo, preostanek pa z ostrim nožem ali mandolino narežemo na zelo tanke rezine. Narezan koromač damo v skledo in nanj stisnemo limonov sok. Ko je krompir kuhan, ga dobro odcedimo in zmešamo s koromačem, olivami, ekstra deviškim oljčnim oljem, soljo in poprom ter prihranjenim koromačevim zelenjem.
Sardele operemo pod tekočo vodo, z roko odstranimo morebitne luske in speremo ostanke krvi v notranjosti. Nato jih osušimo s kuhinjskimi brisačami.
Segrejemo žar v pečici. Olje zmešamo s hariso. Pladenj za žar obložimo z aluminijasto folijo in nanj položimo sardele. Po obeh straneh jih premažemo s harisnim oljem, solimo in postavimo pod zelo razgret žar v pečici. Pečemo jih 4 do 5 minut na vsaki strani ali toliko časa, da so skoz in skoz pečene. Pokapamo jih z limonovim sokom in posujemo s sesekljanim peteršiljem. Postrežemo s solato iz koromača in
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!