
Hrošči in metulji iz pudinga
Malce »heca« na krožnikih najbolj cenijo otroci, te pisančki pa bodo v dobro voljo spravili tudi odrasle!
Hrošči in metulji iz pudinga
Malce »heca« na krožnikih najbolj cenijo otroci, te pisančki pa bodo v dobro voljo spravili tudi odrasle!

Sestavine
- 1 zavitek praška za rdeč puding (npr. gozdni sadeži, jagode ...)
- 1 zavitek praška za rumen puding (npr. vanilja, breskev-marelica ...)
- 2 dl rumenega sadnega soka (npr. pomaranča, marelica, breskev ...)
- 2 dl rdečega sadnega soka (npr. jagode, rdeči sadeži ...)
- 4 dl mleka
- sladkor po okusu

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 zavitek praška za rdeč puding (npr. gozdni sadeži, jagode ...)
- 1 zavitek praška za rumen puding (npr. vanilja, breskev-marelica ...)
- 2 dl rumenega sadnega soka (npr. pomaranča, marelica, breskev ...)
- 2 dl rdečega sadnega soka (npr. jagode, rdeči sadeži ...)
- 4 dl mleka
- sladkor po okusu
Postopek
Silikonski model z osmimi majhnimi predalčki ali osem majhnih modelčkov za puding splaknemo z mrzlo vodo, jih odcedimo, a ne posušimo do konca.
Ločeno zavremo rdeč in rumen sadni sok. Od vsakega soka malo prihranimo, nato pa v rdečem soku raztopimo polovico rdečega praška za puding, v rumenem soku pa polovico rumenega praška za puding. Oba pudinga skuhamo po navodilih na zavitku. Če uporabimo kiselkast sok, po želji nekoliko sladkamo.
Štiri modelčke do polovice napolnimo z rdečim pudingom, druge štiri pa z rumenim. V dveh ločenih posodah zavremo po dva decilitra mleka z nekaj sladkorja in s preostalim praškom pripravimo rdeč in rumen puding. Z rumenim pudingom do vrha napolnimo modelčke, v katerih je že rdeč puding, z rdečim pa tiste, v katerih je rumen. Modelčke za nekaj ur postavimo na hladno, nato pa puding previdno zvrnemo iz modelčkov in postrežemo.
Nasvet
Če modelčke za kratek čas postavimo v zamrzovalnik, bomo puding lažje vzeli iz modelčkov.