Kaj boste skuhali danes?
Hrošči in metulji iz pudinga
Malce »heca« na krožnikih najbolj cenijo otroci, te pisančki pa bodo v dobro voljo spravili tudi odrasle!
Hrošči in metulji iz pudinga
Malce »heca« na krožnikih najbolj cenijo otroci, te pisančki pa bodo v dobro voljo spravili tudi odrasle!
Sestavine
- 1 zavitek praška za rdeč puding (npr. gozdni sadeži, jagode ...)
- 1 zavitek praška za rumen puding (npr. vanilja, breskev-marelica ...)
- 2 dl rumenega sadnega soka (npr. pomaranča, marelica, breskev ...)
- 2 dl rdečega sadnega soka (npr. jagode, rdeči sadeži ...)
- 4 dl mleka
- sladkor po okusu
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- 1 zavitek praška za rdeč puding (npr. gozdni sadeži, jagode ...)
- 1 zavitek praška za rumen puding (npr. vanilja, breskev-marelica ...)
- 2 dl rumenega sadnega soka (npr. pomaranča, marelica, breskev ...)
- 2 dl rdečega sadnega soka (npr. jagode, rdeči sadeži ...)
- 4 dl mleka
- sladkor po okusu
Postopek
Silikonski model z osmimi majhnimi predalčki ali osem majhnih modelčkov za puding splaknemo z mrzlo vodo, jih odcedimo, a ne posušimo do konca.
Ločeno zavremo rdeč in rumen sadni sok. Od vsakega soka malo prihranimo, nato pa v rdečem soku raztopimo polovico rdečega praška za puding, v rumenem soku pa polovico rumenega praška za puding. Oba pudinga skuhamo po navodilih na zavitku. Če uporabimo kiselkast sok, po želji nekoliko sladkamo.
Štiri modelčke do polovice napolnimo z rdečim pudingom, druge štiri pa z rumenim. V dveh ločenih posodah zavremo po dva decilitra mleka z nekaj sladkorja in s preostalim praškom pripravimo rdeč in rumen puding. Z rumenim pudingom do vrha napolnimo modelčke, v katerih je že rdeč puding, z rdečim pa tiste, v katerih je rumen. Modelčke za nekaj ur postavimo na hladno, nato pa puding previdno zvrnemo iz modelčkov in postrežemo.
Nasvet
Če modelčke za kratek čas postavimo v zamrzovalnik, bomo puding lažje vzeli iz modelčkov.
Priljubljeni recepti
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
Začinjeni friandi
Friandi so mandljevi kolački, priljubljeni zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
Mariniran rostbif na žaru
Šunka v testu
Šunka v testu je še ena velikonočna klasika, ki ne sme manjkati na praznični mizi.