© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sadni kolač iz kvašenega testa

Sadni kolač preprosto paše ob kavi ali čaju.

Sadni kolač iz kvašenega testa

Sadni kolač preprosto paše ob kavi ali čaju.

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 1 kolač
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ofenkatze

Sestavine

  • 500 g moke
  • 100 g sladkorja, najbolje rjavega
  • 150 g masla
  • 30 g kvasa
  • 5 jajc
  • sol
  • nastrgana limonova lupinica
  • rum
  • 2–3 prgišča različnega suhega sadja (jabolka, hruške, slive)
  • nekaj arancinov (kandirane pomarančne lupine)
  • grozdne jagode
  • tekoče maslo za premaz

Sestavine

  • 500 g moke
  • 100 g sladkorja, najbolje rjavega
  • 150 g masla
  • 30 g kvasa
  • 5 jajc
  • sol
  • nastrgana limonova lupinica
  • rum
  • 2–3 prgišča različnega suhega sadja (jabolka, hruške, slive)
  • nekaj arancinov (kandirane pomarančne lupine)
  • grozdne jagode
  • tekoče maslo za premaz

Postopek

1

Iz sestavin pripravimo srednje čvrsto kvašeno testo. Suho sadje narežemo na majhne koščke in ga skuhamo v rumu (ne preveč mehko). Sadje ohladimo in ga potem, ko je kvašeno testo enkrat vzhajalo, skupaj z grozdnimi jagodami vgnetemo v testo.

2

Testo položimo v namaščen in pomokan model, postavimo na toplo (na primer k topli peči) in ga pustimo še enkrat vzhajati. Kolač premažemo z veliko masla in bolj počasi pečemo v pečici, dokler ne dobi svetlo rjave barve. Medtem površino kolača večkrat premažemo s tekočim maslom. Z maslom ne varčujmo! Postrežemo še toplega.

Priljubljeni recepti

Ramstek z omako pizzaiola

Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.

30 min
Srednje zahtevno

Porova juha z ješprenjčkom in slanino

Slastna juha, ki prijetno nasiti - preverite recept, pripravljen v manj kot tričetrt ure.

40 min
Enostavno

Narastek z rogljički

Kruhov narastek malo drugače, s francoskimi rogljički namesto kruha in s pridihom Bližnjega vzhoda

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.