© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladni rogljički

Čokoladni rogljički

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 70 rogljičkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 200 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka
  • 350 g gladke moke
  • 2 žlici kakava
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja

čokoladna glazura

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 50 g kokosove maščobe

Sestavine

  • 200 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka
  • 350 g gladke moke
  • 2 žlici kakava
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja

čokoladna glazura

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 50 g kokosove maščobe

Postopek

1

Maslo zmešamo s sladkorjem v prahu in rumenjakoma. Moko, vaniljev sladkor in kakav presejemo in z masleno mešanico hitro zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in za 1 uro postavimo na hladno. Pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 180 °C.

2

Iz testa oblikujemo 1 cm debel valj. Narežemo ga na 6 cm dolge kose, iz njih oblikujemo rogljičke in jih zložimo na pekač ter pečemo 10 minut. Pustimo, da se ohladijo.

3

Čokolado skupaj s kokosovo maščobo počasi stopimo v vodni kopeli (v skledi, ki jo postavimo nad kozico z vročo vodo, vendar ta ne sme vreti). Konice ohlajenih rogljičkov pomočimo v stopljeno čokolado, jih odložimo na papir za peko in pustimo, da se čokolada strdi.

Priljubljeni recepti

Jagodna cvetna torta

Okrašena z užitnimi cvetovi jegliča, vrtnic ali z listi begonije bo vsaj tako lepa kot bo okusna!

2 h 30 min
Srednje zahtevno

Trska z gomoljno zeleno in špinačo iz pečice

Iz trske je možno narediti izvrstno kosilo.

35 min
Enostavno

Kolač z rdečim vinom

Rdeče vino doda kolaču izjemno aromo.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.