Kaj boste skuhali danes?
Rižota s penino in botargo
Rižota s penino in botargo
Sestavine
- 1 čebula
- 280 g riža za rižote
- 5 žlic oljčnega olja
- 1 dl penine
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 30 g masla
- 250 g botarge*
- 3 vejice kopra
- sol
- poper
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- 1 čebula
- 280 g riža za rižote
- 5 žlic oljčnega olja
- 1 dl penine
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 30 g masla
- 250 g botarge*
- 3 vejice kopra
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in nasekljamo. V kozici segrejemo 3 žlice oljčnega olja in na njem zarumenimo čebulo. Dodamo riž in ga med mešanjem stekleno popražimo.
V kozico prilijemo penino in zavremo. Mešamo, da riž popije vso tekočino, nato dodamo toliko jušne osnove, da je riž pokrit, in kuhamo 15 do 18 minut. Medtem postopoma prilivamo preostalo jušno osnovo in neprestano mešamo. Solimo, popramo in na koncu v rižoto vmešamo maslo. Rižoto odstavimo in pustimo stati 5 minut.
Koper operemo, go osušimo in nasekljamo. Dvesto gramov botarge narežemo na rezine in jih razdelimo po rižoti, preostalo pa naribamo po vrhu. Rižoto okrasimo s koprom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Peresniki z lososom, papriko in gobami
Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami
Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.
Raita s pečenim jajčevcem
Rogljički s kajmakom
Poznate projekt Siroljub.si? Poiščite številne nasvete o sirih na enem mestu!