
Kaj boste skuhali danes?
Rižota z bučo in s hrustljavo zapečenim pršutom
Rižota prav nikoli ne razočara!
Rižota z bučo in s hrustljavo zapečenim pršutom
Rižota prav nikoli ne razočara!

Sestavine
- 180 g riža za rižoto
- 30 g masla
- 6 žlic oljčnega olja
- 40 g sesekljane bele čebule
- 0,8 dl belega vina
- 1,2 l zelenjavne jušne osnove
- 250 g buče
- 40 g parmezana
- sol
- 8 rezin pršuta
- olje za peko

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 180 g riža za rižoto
- 30 g masla
- 6 žlic oljčnega olja
- 40 g sesekljane bele čebule
- 0,8 dl belega vina
- 1,2 l zelenjavne jušne osnove
- 250 g buče
- 40 g parmezana
- sol
- 8 rezin pršuta
- olje za peko
Postopek
Bučo olupimo in narežemo na kockice. Zelenjavno jušno osnovo segrejemo in hranimo na toplem. V ponvi segrejemo tretjino masla z žlico olja in posteklenimo čebulo. Dodamo kockice buče (50 g jih prihranimo za okras) in jih skupaj s čebulo pražimo 1 minuto. Dodamo riž in ga ob stalnem mešanju pražimo 2 minuti, da postekleni. Zalijemo z vinom, premešamo in počakamo, da vino izhlapi.
Dolijemo zajemalko vroče jušne osnove, solimo in nato počasi, ob dodajanju jušne osnove, riž do konca zdušimo; riževa zrna se ne smejo razkuhati, rižota pa mora biti še tekoča.
Medtem ko se rižota kuha, na olju hrustljavo popečemo rezine pršuta in jih na papirnati brisači odcedimo. Ločeno na žlici oljčnega olja popečemo tudi prihranjene kockice buče. Pečemo jih okoli 4 minute.
Ko je rižota kuhana, ji dodamo preostalo maslo, 5 žlic oljčnega olja in sveže nariban parmezan. Dobro premešamo, pokrijemo in počakamo nekaj minut, da se rižota umiri. Na krožnike razporedimo rižoto, jo obložimo z rezinami pršuta in okrasimo s kockami buče.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špageti z žametno morsko omako
Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano