Kaj boste skuhali danes?
Rižota z bučo in s hrustljavo zapečenim pršutom
Rižota prav nikoli ne razočara!
Rižota z bučo in s hrustljavo zapečenim pršutom
Rižota prav nikoli ne razočara!
Sestavine
- 180 g riža za rižoto
- 30 g masla
- 6 žlic oljčnega olja
- 40 g sesekljane bele čebule
- 0,8 dl belega vina
- 1,2 l zelenjavne jušne osnove
- 250 g buče
- 40 g parmezana
- sol
- 8 rezin pršuta
- olje za peko
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 180 g riža za rižoto
- 30 g masla
- 6 žlic oljčnega olja
- 40 g sesekljane bele čebule
- 0,8 dl belega vina
- 1,2 l zelenjavne jušne osnove
- 250 g buče
- 40 g parmezana
- sol
- 8 rezin pršuta
- olje za peko
Postopek
Bučo olupimo in narežemo na kockice. Zelenjavno jušno osnovo segrejemo in hranimo na toplem. V ponvi segrejemo tretjino masla z žlico olja in posteklenimo čebulo. Dodamo kockice buče (50 g jih prihranimo za okras) in jih skupaj s čebulo pražimo 1 minuto. Dodamo riž in ga ob stalnem mešanju pražimo 2 minuti, da postekleni. Zalijemo z vinom, premešamo in počakamo, da vino izhlapi.
Dolijemo zajemalko vroče jušne osnove, solimo in nato počasi, ob dodajanju jušne osnove, riž do konca zdušimo; riževa zrna se ne smejo razkuhati, rižota pa mora biti še tekoča.
Medtem ko se rižota kuha, na olju hrustljavo popečemo rezine pršuta in jih na papirnati brisači odcedimo. Ločeno na žlici oljčnega olja popečemo tudi prihranjene kockice buče. Pečemo jih okoli 4 minute.
Ko je rižota kuhana, ji dodamo preostalo maslo, 5 žlic oljčnega olja in sveže nariban parmezan. Dobro premešamo, pokrijemo in počakamo nekaj minut, da se rižota umiri. Na krožnike razporedimo rižoto, jo obložimo z rezinami pršuta in okrasimo s kockami buče.