© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rižota z bučo in s hrustljavo zapečenim pršutom

Rižota prav nikoli ne razočara!

Rižota z bučo in s hrustljavo zapečenim pršutom

Rižota prav nikoli ne razočara!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3–4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rizota-z-buco-in-s-hrustljavo-zapecenim-prsutom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 180 g riža za rižoto
  • 30 g masla
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 40 g sesekljane bele čebule
  • 0,8 dl belega vina
  • 1,2 l zelenjavne jušne osnove
  • 250 g buče
  • 40 g parmezana
  • sol
  • 8 rezin pršuta
  • olje za peko
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 180 g riža za rižoto
  • 30 g masla
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 40 g sesekljane bele čebule
  • 0,8 dl belega vina
  • 1,2 l zelenjavne jušne osnove
  • 250 g buče
  • 40 g parmezana
  • sol
  • 8 rezin pršuta
  • olje za peko

Postopek

1

Bučo olupimo in narežemo na kockice. Zelenjavno jušno osnovo segrejemo in hranimo na toplem. V ponvi segrejemo tretjino masla z žlico olja in posteklenimo čebulo. Dodamo kockice buče (50 g jih prihranimo za okras) in jih skupaj s čebulo pražimo 1 minuto. Dodamo riž in ga ob stalnem mešanju pražimo 2 minuti, da postekleni. Zalijemo z vinom, premešamo in počakamo, da vino izhlapi.

2

Dolijemo zajemalko vroče jušne osnove, solimo in nato počasi, ob dodajanju jušne osnove, riž do konca zdušimo; riževa zrna se ne smejo razkuhati, rižota pa mora biti še tekoča.

3

Medtem ko se rižota kuha, na olju hrustljavo popečemo rezine pršuta in jih na papirnati brisači odcedimo. Ločeno na žlici oljčnega olja popečemo tudi prihranjene kockice buče. Pečemo jih okoli 4 minute.

4

Ko je rižota kuhana, ji dodamo preostalo maslo, 5 žlic oljčnega olja in sveže nariban parmezan. Dobro premešamo, pokrijemo in počakamo nekaj minut, da se rižota umiri. Na krožnike razporedimo rižoto, jo obložimo z rezinami pršuta in okrasimo s kockami buče.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.