Kaj boste skuhali danes?
Rižota s hruško, gorgonzolo in orehi
Rižota s hruško, gorgonzolo in orehi
Sestavine
- 300 g riža za rižote
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 100 g blage gorgonzole
- 1 hruška
- 1 manjša čebula
- 50 g orehovih jedrc
- 50 g akacijevega medu
- 30 g masla
- 100 g naribanega parmezana
- 5 dl vina traminec
- ekstra deviško oljčno olje (lahko je aromatizirano s čebulo)
- sol
- črni poper
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 300 g riža za rižote
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 100 g blage gorgonzole
- 1 hruška
- 1 manjša čebula
- 50 g orehovih jedrc
- 50 g akacijevega medu
- 30 g masla
- 100 g naribanega parmezana
- 5 dl vina traminec
- ekstra deviško oljčno olje (lahko je aromatizirano s čebulo)
- sol
- črni poper
Postopek
V kozici segrejemo med, dodamo vino in kuhamo približno 15 minut, da dobimo gosto karamelno tekočino. Orehova jedrca stremo. Čebulo olupimo in na drobno nasekljamo.
V segreti ponvi na oljčnem olju popražimo čebulo, nato pa dodamo riž in ga na hitro posteklenimo. Dodamo zajemalko jušne osnove in pustimo, da riž popije vso tekočino. Postopek ponavljamo in tako riž kuhamo 10 minut. Dodamo nadrobljeno gorgonzolo in olupljeno, na manjše kocke razrezano hruško. Kuhamo še približno 5 minut in po potrebi dodajamo jušno osnovo. Solimo in popramo, odstavimo z ognja ter vmešamo maslo in nariban parmezan.
Rižoto porazdelimo na 4 ogrete krožnike, jo posujemo s strtimi orehi in poškropimo s pripravljeno polivko iz vina in medu. Okrasimo lahko s kosom suhe hruške in parmezanom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico
Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom