
Kaj boste skuhali danes?
Rižota s hruško, gorgonzolo in orehi
Rižota s hruško, gorgonzolo in orehi

Sestavine
- 300 g riža za rižote
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 100 g blage gorgonzole
- 1 hruška
- 1 manjša čebula
- 50 g orehovih jedrc
- 50 g akacijevega medu
- 30 g masla
- 100 g naribanega parmezana
- 5 dl vina traminec
- ekstra deviško oljčno olje (lahko je aromatizirano s čebulo)
- sol
- črni poper

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 300 g riža za rižote
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 100 g blage gorgonzole
- 1 hruška
- 1 manjša čebula
- 50 g orehovih jedrc
- 50 g akacijevega medu
- 30 g masla
- 100 g naribanega parmezana
- 5 dl vina traminec
- ekstra deviško oljčno olje (lahko je aromatizirano s čebulo)
- sol
- črni poper
Postopek
V kozici segrejemo med, dodamo vino in kuhamo približno 15 minut, da dobimo gosto karamelno tekočino. Orehova jedrca stremo. Čebulo olupimo in na drobno nasekljamo.
V segreti ponvi na oljčnem olju popražimo čebulo, nato pa dodamo riž in ga na hitro posteklenimo. Dodamo zajemalko jušne osnove in pustimo, da riž popije vso tekočino. Postopek ponavljamo in tako riž kuhamo 10 minut. Dodamo nadrobljeno gorgonzolo in olupljeno, na manjše kocke razrezano hruško. Kuhamo še približno 5 minut in po potrebi dodajamo jušno osnovo. Solimo in popramo, odstavimo z ognja ter vmešamo maslo in nariban parmezan.
Rižoto porazdelimo na 4 ogrete krožnike, jo posujemo s strtimi orehi in poškropimo s pripravljeno polivko iz vina in medu. Okrasimo lahko s kosom suhe hruške in parmezanom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krompirjevi cmoki s hašejem
Krompirjeve cmoke polnimo tudi z mesom, in ne samo s slivami.