© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rigatoni s klobaso in bučkami

Rigatoni, ki si jih boste v hladnih dneh zaželeli znova in znova

Rigatoni s klobaso in bučkami

Rigatoni, ki si jih boste v hladnih dneh zaželeli znova in znova

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rigatoni s klobaso in bučkami

Sestavine

  • 200 g sveže svinjske klobase
  • ½ manjšega koromača
  • ½ čebule
  • 2 debela stroka česna
  • 1 srednje velika bučka
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 200 g rigatonov (ali podobnih kratkih cevastih testenin)
  • lupinica in sok 1 limone
  • 100 g maskarponeja
  • 1 žlica popraženih pinjol, ko postrežemo (po želji)
  • 1 žlica sveže naribanega parmezana, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 200 g sveže svinjske klobase
  • ½ manjšega koromača
  • ½ čebule
  • 2 debela stroka česna
  • 1 srednje velika bučka
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 200 g rigatonov (ali podobnih kratkih cevastih testenin)
  • lupinica in sok 1 limone
  • 100 g maskarponeja
  • 1 žlica popraženih pinjol, ko postrežemo (po želji)
  • 1 žlica sveže naribanega parmezana, ko postrežemo

Postopek

1

Klobasam odstranimo ovoj in meso nadrobimo na majhne koščke. Koromaču obrežemo zelenje in ga prihranimo, ostalo pa narežemo na kocke. Čebulo narežemo na kocke, česen drobno sesekljamo, bučko pa nastrgamo.

2

V teflonski ponvi segrejemo olje in na njem popečemo meso, da se zlato rjavo in hrustljavo zapeče. Grudice mesa medtem drobimo s kuhalnico, tako da na koncu dobimo skoraj teksturo mletega mesa. Meso s penovko poberemo iz ponve, maščobo pa pustimo v ponvi. Nanjo damo na kocke narezan koromač, čebulo in česen ter nežno pražimo 10  minut, da se zelenjava zmehča, a se ne obarva. Če se začne prijemati, dodamo kanček vode. Odstavimo.

3

Zavremo velik lonec osoljene vode, vanjo vsujemo testenine in jih skuhamo po navodilih na embalaži, da so al dente. Odcedimo jih in zajemalko vode od kuhanja prihranimo.

4

Ponev spet pristavimo in vmešamo limonovo lupinico in sok, maskarpone, bučke in prihranjeno vodo od testenin. Pustimo vreti 2 minuti, nato primešamo testenine. Solimo in popramo, posujemo s koromačevim zelenjem, z malo naribanega parmezana in po želji s popraženimi pinjolami. Takoj razdelimo na krožnike in pojemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.