© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ceviche (seviče)

Priljubljena latinskoameriška jed iz surove ribe

Ceviche (seviče)

Priljubljena latinskoameriška jed iz surove ribe

Čas priprave 20 min + 1 ura in 30 minut za mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ceviche

Sestavine

  • 500 g filejev čvrste bele ribe (npr. brancina)
  • sok 8 limet (2,5 dl)
  • 1 rdeča čebula
  • pest izkoščičenih zelenih oliv
  • 2–3 zeleni čiliji
  • 2–3 paradižniki
  • šopek koriandra
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol
  • ščepec sladkorja
  • krhlji limone in tortiljin čips, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g filejev čvrste bele ribe (npr. brancina)
  • sok 8 limet (2,5 dl)
  • 1 rdeča čebula
  • pest izkoščičenih zelenih oliv
  • 2–3 zeleni čiliji
  • 2–3 paradižniki
  • šopek koriandra
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol
  • ščepec sladkorja
  • krhlji limone in tortiljin čips, ko postrežemo

Postopek

1

Ribje fileje narežemo na majhne koščke. Čebulo narežemo na kolobarje, olive in čilije drobno nasekljamo, paradižniku odstranimo semena in ga narežemo na 2 cm velike koščke, koriander grobo nasekljamo.

2

V veliki stekleni skledi zmešamo ribo, limetin sok in čebulo. Sok mora popolnoma prekriti ribo; če je ne, ga dodamo še malo. Skledo pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in jo za 1 uro in 30 minut postavimo v hladilnik.

3

Ribo in čebulo odcedimo in ju damo v novo skledo. Dodamo olive, čili, paradižnik, koriander in oljčno olje. Rahlo premešamo in začinimo z dobrim ščepom soli in sladkorja. Jed lahko pripravimo že nekaj ur vnaprej in jo shranimo v hladilniku. Zraven ponudimo tortiljin čips, krhlje limone in kozarec hladnega piva.

Ceviche

Ceviche so v Peruju razglasili celo za nacionalno jed. Pripravljena je iz zelenjave, surove ribe in limetinega ali limonovega soka, ki poskrbi, da se riba v kislini »skuha«.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.