
Kaj boste skuhali danes?
Ribji cordon bleu s kaviarjevo omako
Ribji cordon bleu s kaviarjevo omako

Sestavine
- 2 fileja romba
- 2 rezini lososa
- 200 g kaviarja keta (vrsta lososovega kaviarja)
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- sok ½ limone
- sol
- sveže zmlet poper
- 2 rezini toasta
- 2 jajci
- malo moke
- oljčno olje za cvrenje

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 2 fileja romba
- 2 rezini lososa
- 200 g kaviarja keta (vrsta lososovega kaviarja)
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- sok ½ limone
- sol
- sveže zmlet poper
- 2 rezini toasta
- 2 jajci
- malo moke
- oljčno olje za cvrenje
Postopek
V vsak ribji file zarežemo z nožem dovolj velik žep. Rezini toasta, s katerih smo odstranili skorjo, narežemo na drobne kockice, v pečici posušimo, zdrobimo in prihranimo za paniranje ribjih filejev.

Rezini lososa vložimo v pripravljena žepka v ribjih filejih, začinimo s soljo in poprom, pokapamo z limonovim sokom ter paniramo v moki, jajcu in drobtinah iz toasta. Oljčno olje segrejemo na 140 °C. Ribe na obeh straneh ocvremo do zlato rjave barve.

V kozici zavremo sladko smetano. Dodamo kislo smetano in kanček limonovega soka. Smetanovo zmes začinimo s soljo in poprom ter povremo do ustrezne gostote. Odstavimo in vmešamo kaviar keta.
Ocvrte ribe dobro odcedimo na papirnatem prtiču, nato pa postrežemo s kaviarjevo omako.
Nasvet
Kako filiramo romba, si oglejte med kuharskimi tehnikami.