
Ribji cordon bleu s kaviarjevo omako
Ribji cordon bleu s kaviarjevo omako

Sestavine
- 2 fileja romba
- 2 rezini lososa
- 200 g kaviarja keta (vrsta lososovega kaviarja)
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- sok ½ limone
- sol
- sveže zmlet poper
- 2 rezini toasta
- 2 jajci
- malo moke
- oljčno olje za cvrenje

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 fileja romba
- 2 rezini lososa
- 200 g kaviarja keta (vrsta lososovega kaviarja)
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- sok ½ limone
- sol
- sveže zmlet poper
- 2 rezini toasta
- 2 jajci
- malo moke
- oljčno olje za cvrenje
Postopek
V vsak ribji file zarežemo z nožem dovolj velik žep. Rezini toasta, s katerih smo odstranili skorjo, narežemo na drobne kockice, v pečici posušimo, zdrobimo in prihranimo za paniranje ribjih filejev.

Rezini lososa vložimo v pripravljena žepka v ribjih filejih, začinimo s soljo in poprom, pokapamo z limonovim sokom ter paniramo v moki, jajcu in drobtinah iz toasta. Oljčno olje segrejemo na 140 °C. Ribe na obeh straneh ocvremo do zlato rjave barve.

V kozici zavremo sladko smetano. Dodamo kislo smetano in kanček limonovega soka. Smetanovo zmes začinimo s soljo in poprom ter povremo do ustrezne gostote. Odstavimo in vmešamo kaviar keta.
Ocvrte ribe dobro odcedimo na papirnatem prtiču, nato pa postrežemo s kaviarjevo omako.
Nasvet
Kako filiramo romba, si oglejte med kuharskimi tehnikami.