
Ribji cordon bleu s kaviarjevo omako
Ribji cordon bleu s kaviarjevo omako

Sestavine
- 2 fileja romba
- 2 rezini lososa
- 200 g kaviarja keta (vrsta lososovega kaviarja)
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- sok ½ limone
- sol
- sveže zmlet poper
- 2 rezini toasta
- 2 jajci
- malo moke
- oljčno olje za cvrenje

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 fileja romba
- 2 rezini lososa
- 200 g kaviarja keta (vrsta lososovega kaviarja)
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- sok ½ limone
- sol
- sveže zmlet poper
- 2 rezini toasta
- 2 jajci
- malo moke
- oljčno olje za cvrenje
Postopek
V vsak ribji file zarežemo z nožem dovolj velik žep. Rezini toasta, s katerih smo odstranili skorjo, narežemo na drobne kockice, v pečici posušimo, zdrobimo in prihranimo za paniranje ribjih filejev.

Rezini lososa vložimo v pripravljena žepka v ribjih filejih, začinimo s soljo in poprom, pokapamo z limonovim sokom ter paniramo v moki, jajcu in drobtinah iz toasta. Oljčno olje segrejemo na 140 °C. Ribe na obeh straneh ocvremo do zlato rjave barve.

V kozici zavremo sladko smetano. Dodamo kislo smetano in kanček limonovega soka. Smetanovo zmes začinimo s soljo in poprom ter povremo do ustrezne gostote. Odstavimo in vmešamo kaviar keta.
Ocvrte ribe dobro odcedimo na papirnatem prtiču, nato pa postrežemo s kaviarjevo omako.
Nasvet
Kako filiramo romba, si oglejte med kuharskimi tehnikami.