© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ribji cordon bleu s kaviarjevo omako

Ribji cordon bleu s kaviarjevo omako

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cordon FischgrbProd. 7/052005 04 18

Sestavine

  • 2 fileja romba
  • 2 rezini lososa
  • 200 g kaviarja keta (vrsta lososovega kaviarja)
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 žlici kisle smetane
  • sok ½ limone
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 2 rezini toasta
  • 2 jajci
  • malo moke
  • oljčno olje za cvrenje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 fileja romba
  • 2 rezini lososa
  • 200 g kaviarja keta (vrsta lososovega kaviarja)
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 žlici kisle smetane
  • sok ½ limone
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 2 rezini toasta
  • 2 jajci
  • malo moke
  • oljčno olje za cvrenje

Postopek

1

V vsak ribji file zarežemo z nožem dovolj velik žep. Rezini toasta, s katerih smo odstranili skorjo, narežemo na drobne kockice, v pečici posušimo, zdrobimo in prihranimo za paniranje ribjih filejev.

Cordon FischobProd. 7/052005 04 18
2

Rezini lososa vložimo v pripravljena žepka v ribjih filejih, začinimo s soljo in poprom, pokapamo z limonovim sokom ter paniramo v moki, jajcu in drobtinah iz toasta. Oljčno olje segrejemo na 140 °C. Ribe na obeh straneh ocvremo do zlato rjave barve.

Cordon FischubProd. 7/052005 04 18
3

V kozici zavremo sladko smetano. Dodamo kislo smetano in kanček limonovega soka. Smetanovo zmes začinimo s soljo in poprom ter povremo do ustrezne gostote. Odstavimo in vmešamo kaviar keta.

4

Ocvrte ribe dobro odcedimo na papirnatem prtiču, nato pa postrežemo s kaviarjevo omako.

Nasvet

Kako filiramo romba, si oglejte med kuharskimi tehnikami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.