
Kaj boste skuhali danes?
Ribe v jogurtovi marinadi na žaru
Ribe v jogurtovi marinadi na žaru

Sestavine
- 3 cele orade ali druge bele ribe (vsaka pribl. 600 g) ali 6 tunovih steakov
- 2 žlici sveže naribanega ingverja
- 4 stroki česna
- 6 žlic navadnega jogurta
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički kurkume
- 2 žlički blagega čilija v prahu
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 3 cele orade ali druge bele ribe (vsaka pribl. 600 g) ali 6 tunovih steakov
- 2 žlici sveže naribanega ingverja
- 4 stroki česna
- 6 žlic navadnega jogurta
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički kurkume
- 2 žlički blagega čilija v prahu
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- sol
- poper
Postopek
Če imamo cele ribe, jih na obeh straneh nekajkrat plitvo zarežemo z ostrim nožem. V skledici zmešamo ingver, drobno nariban ali strt česen, sol in poper ter z mešanico natremo ribe.
Jogurt zmešamo z oljem, začimbami, soljo in poprom. Z jogurtovo marinado premažemo ribe zunaj in znotraj, nato jih do uporabe shranimo v hladilniku.
Segrejemo žar in ribe položimo neposredno na rešetko (kdor se boji, da se bodo prijele na rešetko, naj jih položi na kos aluminijaste folije). Cele ribe pečemo 6 do 8 minut na vsaki strani, tunove steake pa 2 do 3 minute. Čas peke je odvisen od tega, kako vroč je žar, ko nanj položimo ribe.
Nasvet
S to jedjo lahko skočimo iz objema klasičnih mediteranskih okusov in damo ribam na žaru orientalski pridih. Gostje bodo gotovo navdušeni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečen sladki krompir s špinačo
Lahko ga postrežemo kot glavno jed ali kot spremljavo telečjim ali jagnječjim zarebrnicam.