
Ribe v jogurtovi marinadi na žaru
Ribe v jogurtovi marinadi na žaru

Sestavine
- 3 cele orade ali druge bele ribe (vsaka pribl. 600 g) ali 6 tunovih steakov
- 2 žlici sveže naribanega ingverja
- 4 stroki česna
- 6 žlic navadnega jogurta
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički kurkume
- 2 žlički blagega čilija v prahu
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 3 cele orade ali druge bele ribe (vsaka pribl. 600 g) ali 6 tunovih steakov
- 2 žlici sveže naribanega ingverja
- 4 stroki česna
- 6 žlic navadnega jogurta
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički kurkume
- 2 žlički blagega čilija v prahu
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- sol
- poper
Postopek
Če imamo cele ribe, jih na obeh straneh nekajkrat plitvo zarežemo z ostrim nožem. V skledici zmešamo ingver, drobno nariban ali strt česen, sol in poper ter z mešanico natremo ribe.
Jogurt zmešamo z oljem, začimbami, soljo in poprom. Z jogurtovo marinado premažemo ribe zunaj in znotraj, nato jih do uporabe shranimo v hladilniku.
Segrejemo žar in ribe položimo neposredno na rešetko (kdor se boji, da se bodo prijele na rešetko, naj jih položi na kos aluminijaste folije). Cele ribe pečemo 6 do 8 minut na vsaki strani, tunove steake pa 2 do 3 minute. Čas peke je odvisen od tega, kako vroč je žar, ko nanj položimo ribe.
Nasvet
S to jedjo lahko skočimo iz objema klasičnih mediteranskih okusov in damo ribam na žaru orientalski pridih. Gostje bodo gotovo navdušeni.