© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščančje nabodalo po indijsko

Piščančje nabodalo po indijsko

Čas priprave 55 min + mariniranje
Zahtevnost Zahtevno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscancje_nabodalo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • sok 1 limone
  • 150 g navadnega jogurta
  • 4 stroki česna
  • za palec velik kos ingverja
  • 1–2 zelena čilija (glede na to, kako pekoče nam je všeč)
  • majhen šopek koriandra
  • ½ žličke kurkume
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička garam masale
  • 1 žlička soli
  • 16 piščančjih stegen brez kože in kosti
  • 1 velik krompir za peko, po dolgem razpolovljen
  • 6 kruhkov naan ali pita
  • 1 limona, narezana na krhlje, ko postrežemo
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • sok 1 limone
  • 150 g navadnega jogurta
  • 4 stroki česna
  • za palec velik kos ingverja
  • 1–2 zelena čilija (glede na to, kako pekoče nam je všeč)
  • majhen šopek koriandra
  • ½ žličke kurkume
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička garam masale
  • 1 žlička soli
  • 16 piščančjih stegen brez kože in kosti
  • 1 velik krompir za peko, po dolgem razpolovljen
  • 6 kruhkov naan ali pita
  • 1 limona, narezana na krhlje, ko postrežemo

Postopek

1

V zmogljiv mešalnik damo limonov sok, jogurt, česen, grobo narezan ingver, čili, koriander in začimbe ter zmeljemo v gladko pasto. Piščančja stegna zložimo v skledo ali plastično posodo, prelijemo s pasto in premešamo, da so kosi mesa enakomerno obdani s pasto. Pokrijemo in pustimo, da se marinira od 4 do 48 ur – čim dlje, tem bolje.

2

Pripravimo žar s pokrovom. Ko je oglje pepelnato, ga nagrmadimo na eno stran, na drugi strani pa pustimo le nekaj kosov. Na dve dolgi kovinski nabodali najprej nataknemo pol krompirja, nato nanizamo kose piščanca in zaključimo z drugo polovico krompirja; tako da vsak kos mesa in krompirja prebodemo z obema nabodaloma in so kosi stisnjeni tesno drug ob drugega. Nabodalo položimo na tisti del žara, kjer je le malo oglja, pokrijemo s pokrovom in pečemo 45 do 50 minut (med peko vsakih 15 minut obrnemo), da je meso skoz in skoz pečeno. Kose mesa na sredini malo razmaknemo in preverimo, ali je pečeno, ali pa uporabimo digitalni termometer, ki bi moral pokazati 70 °C. Pečeno meso pustimo počivati 5 minut. (Nabodalo lahko spečemo tudi v pečici, ki jo segrejemo na 220 °C. Nabodalo položimo na robove pekača, tako da je meso v zraku, ali na pekač položimo rešetko in nanjo nabodalo. Pečemo 45 do 55 minut, da se meso skoz in skoz speče.) Na žaru ali v pečici pogrejemo kruhke.

3

Nabodalo razrežemo, nadevamo v kruhke in postrežemo s krhlji limone za pokapanje ter s prilogami: paradižnikovo solatko, zeljno solato in raito s pečenim jajčevcem.

Priljubljeni recepti

Kolački z robidnicami

Robidnice dodajo tem kolačkom poseben okus in sočnost, mandljevi lističi pa poskrbijo za hrustljavost.

35 min
Enostavno

Dušeni goveji rep z bazilikinimi cmoki

Presenetite domače s posebnim kosilom!

3 h 50 min
Enostavno

Jabolčna pita z mandlji in medom

Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.