© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonov cheesecake

Osvežujoča poletna poslastica, ki jo pripravimo, ne da bi prižigali pečico

Limonov cheesecake

Osvežujoča poletna poslastica, ki jo pripravimo, ne da bi prižigali pečico

Čas priprave 30 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

piškotna osnova

  • 80 g piškotov
  • 50 g stopljenega masla

limonov skutni nadev

  • 500 g skute
  • 200 g lahkega kremnega sira
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 3 bio limone
  • 4 listi želatine

za okras

  • 1 bio limona
  • 1 bio limeta in še lupinica 1 bio limete

Sestavine

piškotna osnova

  • 80 g piškotov
  • 50 g stopljenega masla

limonov skutni nadev

  • 500 g skute
  • 200 g lahkega kremnega sira
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 3 bio limone
  • 4 listi želatine

za okras

  • 1 bio limona
  • 1 bio limeta in še lupinica 1 bio limete

Postopek

1

Za osnovo piškote zmeljemo v fine drobtine in jih zmešamo s stopljenim maslom. Mešanico pritisnemo ob dno modela za torte premera 20 cm. Postavimo jo v hladilnik, da se učvrsti.

2

Liste želatine namočimo v mrzli vodi, nato pripravimo nadev. V skledi z ročnim mešalnikom zmešamo skuto, kremni sir in sladkor v prahu, nato nežno vmešamo še limonovo lupinico 2 limon (lupinico preostale limone pa prihranimo za okras). Nabrekle lističe želatine ožmemo in jih damo v ognjevarno skledico skupaj s sokom 3 limon. Naredimo vodno kopel, tako da skledico postavimo na posodo, v kateri komaj vre voda. Mešanico počasi segrevamo in mešamo, da se želatina raztopi, nato jo vmešamo v nadev. Razporedimo ga po piškotni podlagi v modelu in lepo poravnamo. Torto za več ur ali čez noč postavimo v hladilnik, da se učvrsti.

3

Pred postrežbo torto še okrasimo. Limono in limeto narežemo na rezine in z njimi obložimo približno polovico torte. Po drugi polovici posujemo prihranjeno limonovo lupinico in naribano lupinico še ene limete.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.