© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ramstek s čebulno prilogo na čabati

Najboljši sendvič z žara

Ramstek s čebulno prilogo na čabati

Najboljši sendvič z žara

Čas priprave 1 h 35 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Best ever steak sandwichP91-96

Sestavine

  • 1 kg ramsteka v kosu
  • 6 manjših čabat
  • 3 na rezine narezani paradižniki
  • 100 g rukole
  • majonezna omaka z medom in gorčico*

čebulna priloga

  • 50 g masla
  • 5 velikih čebul
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 vejica rožmarina

marinada

  • 2 stroka česna
  • 2 očiščena rdeča čilija
  • po 2 žlici oljčnega olja, šerijevega kisa, worcestrske omake in timijanovih lističev
  • 1 žlica pasiranega paradižnika (passata)
  • 1 dl sladke sojine omake**
  • 2 žlici sladkorja
  • obilo popra
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 kg ramsteka v kosu
  • 6 manjših čabat
  • 3 na rezine narezani paradižniki
  • 100 g rukole
  • majonezna omaka z medom in gorčico*

čebulna priloga

  • 50 g masla
  • 5 velikih čebul
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 vejica rožmarina

marinada

  • 2 stroka česna
  • 2 očiščena rdeča čilija
  • po 2 žlici oljčnega olja, šerijevega kisa, worcestrske omake in timijanovih lističev
  • 1 žlica pasiranega paradižnika (passata)
  • 1 dl sladke sojine omake**
  • 2 žlici sladkorja
  • obilo popra

Postopek

1

Vse sestavine za marinado damo v sekljalnik, jih sesekljamo in z maso natremo meso. V hladilniku ga pustimo marinirati vsaj eno uro do 2 dni.

2

Pripravimo čebulno prilogo, ki jo lahko naredimo tudi vnaprej. (V steriliziranem kozarcu jo lahko v hladilniku hranimo en mesec.) Čebulo olupimo, jo tanko narežemo in jo skupaj s sladkorjem in rožmarinom počasi kuhamo približno eno uro, da postane mehka, zlato rjave barve in sladka.

3

Meso vzamemo iz marinade in ga osušimo. Marinado damo v manjšo ponev in jo kuhamo tako dolgo, da se zreducira in zgosti. Pripravimo in segrejemo žar in na njem meso pečemo 7 do 10 minut na vsaki strani, če želimo srednje pečeno. Pustimo ga počivati 5 minut, nato pa narežemo na tanke rezine.

4

Čabate narežemo na polovice in tudi te popečemo na žaru, da postanejo hrustljave. Namažemo jih s čebulno prilogo, obložimo s paradižnikom in rukolo ter dodamo še majonezno omako. Po vrhu jih obložimo z mesom in pokapamo s pokuhano marinado. Če želimo, jih pokrijemo s preostalimi polovicami kruhkov.

Nasveti

Namesto ramsteka lahko za ta recept uporabimo tudi 6 biftkov, ki jih na vsaki strani pečemo 3 minute.

* Omako iz majoneze, medu in gorčice naredimo tako, da vzamemo tri četrtine lončka majoneze, četrtino lončka medu in 2 žlici dijonske gorčice ter vse sestavine zmešamo. Omaki lahko dodamo tudi žličko hrena ali malo paprike v prahu.

** Sladko sojino omako lahko pripravimo tudi sami tako, da trem žlicam sojine omake primešamo žlico sladkorja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.