
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 170 g sladkorja
- 170 g rabarbare
- 2 žlici sončničnega olja
- 1 jajce
- 1 žlička vaniljeve arome
- 1,2 dl pinjenca
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- pekač za mafine
- papirčki za mafine
obloga
- 50 g svetlega sladkorja muskovado
- 50 g moke
- 25 g ovsenih kosmičev
- 1 žlička cimeta
- 50 g masla

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 170 g sladkorja
- 170 g rabarbare
- 2 žlici sončničnega olja
- 1 jajce
- 1 žlička vaniljeve arome
- 1,2 dl pinjenca
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- pekač za mafine
- papirčki za mafine
obloga
- 50 g svetlega sladkorja muskovado
- 50 g moke
- 25 g ovsenih kosmičev
- 1 žlička cimeta
- 50 g masla
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. V pekač za mafine z 12 vdolbinami položimo papirnate modelčke. Rabarbaro operemo, prerežemo na pol, potem pa na manjše kocke. Zmešamo jih s sladkorjem in prihranimo, medtem pa naredimo hrustljavo oblogo tako, da moko zmešamo s sladkorjem, kosmiči in cimetom. Dodamo še maslo in ga s prsti vmešamo v suhe sestavine.
Rabarbarine koščke v sladkorju zmešamo z oljem, jajcem, aromo in pinjencem; naj nas ne skrbi, če bo mešanica bolj tekoča. Dodamo še moko, pecilni prašek in sodo bikarbono ter dobro premešamo.
Testo razdelimo v papirčke in ga obložimo s kosmičevo mešanico. Pečemo 15 do 18 minut, da mafini postanejo zlato rjave barve in da ostane zobotrebec čist, ko ga zapičimo v testo, da ugotovimo, če je pečeno. Mafine ohladimo na kuhinjski mreži.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hrustljava solata s čilijevim prelivom
Testenine z vongolami
Malce ekstravagantno razpoloženi smo jim dodali nasekljan svež čili.
Ocvrta cvetača in brokoli v pivskem testu
Še tisti, ki ne marajo brokolija, ga bodo vzljubili