
Rabarbarine skodelice z jagodami
Slastna rabarbarina sladica po nedeljskem kosilu.
Rabarbarine skodelice z jagodami
Slastna rabarbarina sladica po nedeljskem kosilu.

Sestavine
- 450 g rabarbare
- 100 g sladkorja
- naribana lupina 1 neškropljene pomaranče
- 1 žlica jagodne marmelade
- 2 rumenjaka
- 2 beljaka

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 450 g rabarbare
- 100 g sladkorja
- naribana lupina 1 neškropljene pomaranče
- 1 žlica jagodne marmelade
- 2 rumenjaka
- 2 beljaka
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Rabarbaro očistimo in jo narežemo na 4 cm velike kose. Damo jo v nepregorno posodo, posujemo s 5 dag sladkorja in pomarančno lupino ter vse skupaj premešamo. Pokrijemo in pečemo 35 do 40 minut, da se rabarbara zmehča.
Rabarbaro odstranimo iz pečice in pustimo, da se rahlo ohladi. Nato ji primešamo marmelado in jajčne rumenjake. Mešanico razdelimo v 4 nepregorne skodelice s prostornino 1,7 dl. Položimo jih na pekač in pečemo 10 minut, da se zmes rahlo zgosti.
Medtem ko se rabarbarina mešanica peče v pečici, beljake stepemo s polovico preostalega sladkorja v čvrst sneg. Preostalo polovico previdno vmešamo v že stepen sneg. Sneg razdelimo v skodelice z rabarbaro. Vrnemo v pečico za 10 minut, da se vetrci zlato rjavo zapečejo. Takoj postrežemo.
Nasvet
Rabarbaro lahko skuhamo tudi v mikrovalovni pečici na najvišji stopnji. Vse skupaj naj traja 10 minut, vmes jo enkrat premešamo.