Kaj boste skuhali danes?
Rabarbarine skodelice z jagodami
Slastna rabarbarina sladica po nedeljskem kosilu.
Rabarbarine skodelice z jagodami
Slastna rabarbarina sladica po nedeljskem kosilu.
Sestavine
- 450 g rabarbare
- 100 g sladkorja
- naribana lupina 1 neškropljene pomaranče
- 1 žlica jagodne marmelade
- 2 rumenjaka
- 2 beljaka
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 450 g rabarbare
- 100 g sladkorja
- naribana lupina 1 neškropljene pomaranče
- 1 žlica jagodne marmelade
- 2 rumenjaka
- 2 beljaka
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Rabarbaro očistimo in jo narežemo na 4 cm velike kose. Damo jo v nepregorno posodo, posujemo s 5 dag sladkorja in pomarančno lupino ter vse skupaj premešamo. Pokrijemo in pečemo 35 do 40 minut, da se rabarbara zmehča.
Rabarbaro odstranimo iz pečice in pustimo, da se rahlo ohladi. Nato ji primešamo marmelado in jajčne rumenjake. Mešanico razdelimo v 4 nepregorne skodelice s prostornino 1,7 dl. Položimo jih na pekač in pečemo 10 minut, da se zmes rahlo zgosti.
Medtem ko se rabarbarina mešanica peče v pečici, beljake stepemo s polovico preostalega sladkorja v čvrst sneg. Preostalo polovico previdno vmešamo v že stepen sneg. Sneg razdelimo v skodelice z rabarbaro. Vrnemo v pečico za 10 minut, da se vetrci zlato rjavo zapečejo. Takoj postrežemo.
Nasvet
Rabarbaro lahko skuhamo tudi v mikrovalovni pečici na najvišji stopnji. Vse skupaj naj traja 10 minut, vmes jo enkrat premešamo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vojvodinjin krompir (pommes duchesse)
Znamenita francoska klasika, ki vedno znova očara
Burger s piščancem, čebulo in avokadom
Piščančja rulada s kuskusom in pinjolami
Bodite kreativni in pripravite novo piščančjo jed
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil