
Rabarbarine skodelice z jagodami
Slastna rabarbarina sladica po nedeljskem kosilu.
Rabarbarine skodelice z jagodami
Slastna rabarbarina sladica po nedeljskem kosilu.

Sestavine
- 450 g rabarbare
- 100 g sladkorja
- naribana lupina 1 neškropljene pomaranče
- 1 žlica jagodne marmelade
- 2 rumenjaka
- 2 beljaka

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
- 450 g rabarbare
- 100 g sladkorja
- naribana lupina 1 neškropljene pomaranče
- 1 žlica jagodne marmelade
- 2 rumenjaka
- 2 beljaka
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Rabarbaro očistimo in jo narežemo na 4 cm velike kose. Damo jo v nepregorno posodo, posujemo s 5 dag sladkorja in pomarančno lupino ter vse skupaj premešamo. Pokrijemo in pečemo 35 do 40 minut, da se rabarbara zmehča.
Rabarbaro odstranimo iz pečice in pustimo, da se rahlo ohladi. Nato ji primešamo marmelado in jajčne rumenjake. Mešanico razdelimo v 4 nepregorne skodelice s prostornino 1,7 dl. Položimo jih na pekač in pečemo 10 minut, da se zmes rahlo zgosti.
Medtem ko se rabarbarina mešanica peče v pečici, beljake stepemo s polovico preostalega sladkorja v čvrst sneg. Preostalo polovico previdno vmešamo v že stepen sneg. Sneg razdelimo v skodelice z rabarbaro. Vrnemo v pečico za 10 minut, da se vetrci zlato rjavo zapečejo. Takoj postrežemo.
Nasvet
Rabarbaro lahko skuhamo tudi v mikrovalovni pečici na najvišji stopnji. Vse skupaj naj traja 10 minut, vmes jo enkrat premešamo.