Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1 kg rabarbare
- 5 jajc
- 250 g sladkorja
- 250 g masla
- 1 žlica vaniljevega sladkorja
- 300 g moke
- 100 g jedilnega škroba
- 100 g mletih lešnikov
- 1 vrečka pecilnega praška
- maslo in moka za pekač
- sladkor v prahu za posip
Te cheescake za praznična druženja lahko pripravite vnaprej
Za sezono prazničnih druženj smo pripravili šopek receptov za čudovite cheesecake, ki jih lahko pripravimo vnaprej in brez kompliciranja.
Kruh, ki bo na vrata privabil še sosede
Kako lepo je, ko na hladen dan zadiši po sveže pečenem kruhu. Zaradi buče in zimskih začimb pa bo ta kruh tako aromatičen, da se bodo na vratih hitro oglasili še sosedi.
Kakijeva marmelada: tako dobra, da jo boste jedli kar z žličko
Imamo recept za odlično kakijevo marmelado, v kateri boste uživali vso zimo. Uporabite jo za palačinke, pite, preproste biskvite, cheesecake in panakoto.
Sestavine
- 1 kg rabarbare
- 5 jajc
- 250 g sladkorja
- 250 g masla
- 1 žlica vaniljevega sladkorja
- 300 g moke
- 100 g jedilnega škroba
- 100 g mletih lešnikov
- 1 vrečka pecilnega praška
- maslo in moka za pekač
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Rabarbaro operemo, olupimo in narežemo na majhne kose. Rumenjake petih jajc ločimo od beljakov. Sladkor, vaniljev sladkor, maslo in rumenjake penasto zmešamo. Beljake stepemo v trd sneg. Moko, jedilni škrob in mlete lešnike pomešamo s pecilnim praškom. K moki dodamo rumenjakovo maso in sneg ter vse sestavine previdno premešamo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač premažemo z maslom, pomokamo in napolnimo s pripravljeno maso. Po površini razporedimo koščke rabarbare, nato pečemo v pečici slabih 40 minut. Ko se kolač nekoliko ohladi, ga razrežemo na primerne kose, po želji potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koruzne tortilje s svinjino in fižolom
Marinirani losos po skandinavsko
Marinirani losos je čudovita predjed za novoletna druženja. Pripravimo jo lahko vnaprej!