
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1 kg rabarbare
- 5 jajc
- 250 g sladkorja
- 250 g masla
- 1 žlica vaniljevega sladkorja
- 300 g moke
- 100 g jedilnega škroba
- 100 g mletih lešnikov
- 1 vrečka pecilnega praška
- maslo in moka za pekač
- sladkor v prahu za posip

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 1 kg rabarbare
- 5 jajc
- 250 g sladkorja
- 250 g masla
- 1 žlica vaniljevega sladkorja
- 300 g moke
- 100 g jedilnega škroba
- 100 g mletih lešnikov
- 1 vrečka pecilnega praška
- maslo in moka za pekač
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Rabarbaro operemo, olupimo in narežemo na majhne kose. Rumenjake petih jajc ločimo od beljakov. Sladkor, vaniljev sladkor, maslo in rumenjake penasto zmešamo. Beljake stepemo v trd sneg. Moko, jedilni škrob in mlete lešnike pomešamo s pecilnim praškom. K moki dodamo rumenjakovo maso in sneg ter vse sestavine previdno premešamo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač premažemo z maslom, pomokamo in napolnimo s pripravljeno maso. Po površini razporedimo koščke rabarbare, nato pečemo v pečici slabih 40 minut. Ko se kolač nekoliko ohladi, ga razrežemo na primerne kose, po želji potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Prosena kaša z mešano zelenjavo
Marelice z amaretti in maskarponejem
Poletni zelenjavni zvitki
Za zvitke lahko uporabite vso domačo pridelano zelenjavo.