© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rabarbarin kolač

Rabarbarin kolač

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 14–16 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rabarbarin kolac

Sestavine

  • 1 kg rabarbare
  • 5 jajc
  • 250 g sladkorja
  • 250 g masla
  • 1 žlica vaniljevega sladkorja
  • 300 g moke
  • 100 g jedilnega škroba
  • 100 g mletih lešnikov
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • maslo in moka za pekač
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg rabarbare
  • 5 jajc
  • 250 g sladkorja
  • 250 g masla
  • 1 žlica vaniljevega sladkorja
  • 300 g moke
  • 100 g jedilnega škroba
  • 100 g mletih lešnikov
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • maslo in moka za pekač
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Rabarbaro operemo, olupimo in narežemo na majhne kose. Rumenjake petih jajc ločimo od beljakov. Sladkor, vaniljev sladkor, maslo in rumenjake penasto zmešamo. Beljake stepemo v trd sneg. Moko, jedilni škrob in mlete lešnike pomešamo s pecilnim praškom. K moki dodamo rumenjakovo maso in sneg ter vse sestavine previdno premešamo.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač premažemo z maslom, pomokamo in napolnimo s pripravljeno maso. Po površini razporedimo koščke rabarbare, nato pečemo v pečici slabih 40 minut. Ko se kolač nekoliko ohladi, ga razrežemo na primerne kose, po želji potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.