© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Rabarbarin kolač

Rabarbarin kolač

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 14–16 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rabarbarin kolac

Sestavine

  • 1 kg rabarbare
  • 5 jajc
  • 250 g sladkorja
  • 250 g masla
  • 1 žlica vaniljevega sladkorja
  • 300 g moke
  • 100 g jedilnega škroba
  • 100 g mletih lešnikov
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • maslo in moka za pekač
  • sladkor v prahu za posip

Sestavine

  • 1 kg rabarbare
  • 5 jajc
  • 250 g sladkorja
  • 250 g masla
  • 1 žlica vaniljevega sladkorja
  • 300 g moke
  • 100 g jedilnega škroba
  • 100 g mletih lešnikov
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • maslo in moka za pekač
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Rabarbaro operemo, olupimo in narežemo na majhne kose. Rumenjake petih jajc ločimo od beljakov. Sladkor, vaniljev sladkor, maslo in rumenjake penasto zmešamo. Beljake stepemo v trd sneg. Moko, jedilni škrob in mlete lešnike pomešamo s pecilnim praškom. K moki dodamo rumenjakovo maso in sneg ter vse sestavine previdno premešamo.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač premažemo z maslom, pomokamo in napolnimo s pripravljeno maso. Po površini razporedimo koščke rabarbare, nato pečemo v pečici slabih 40 minut. Ko se kolač nekoliko ohladi, ga razrežemo na primerne kose, po želji potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

Priljubljeni recepti

Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami

Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce

Enostavno

Mavrični sadni sladoled na palčki

Mavrica, ki prinaša popolno ohladitev

20 min
Enostavno

Piščančja tagina z limonami, olivami in granatnim jabolkom

Tagina (tudi tažin ali tadžin) je maroška lončena posoda s stožčastim pokrovom. Če posode nimamo, uporabimo litoželezno kozico s pokrovko.

1 h 40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.