© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bezgovi mafini z rabarbaro

Dober način kako porabiti rabarbaro

Bezgovi mafini z rabarbaro

Dober način kako porabiti rabarbaro

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 mafinov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 200 g rabarbare
  • 50 g in še 3 žlice sladkorja demerara
  • 300 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 1,2 dl bezgovega sirupa
  • 1,2 dl mleka in po potrebi še malo
  • 100 g stopljenega in ohlajenega masla
  • sladkor demerara za posip

Sestavine

  • 200 g rabarbare
  • 50 g in še 3 žlice sladkorja demerara
  • 300 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 1,2 dl bezgovega sirupa
  • 1,2 dl mleka in po potrebi še malo
  • 100 g stopljenega in ohlajenega masla
  • sladkor demerara za posip

Postopek

1

Rabarbaro olupimo, narežemo na koščke in zmešamo s 3 žlicami sladkorja demerara. V ponvi jo nežno pražimo 5 do 10 minut, da se nekoliko zmehča. Nato jo postavimo na stran, da se ohladi. Maslo stopimo in pustimo, da se ohladi.

2

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Pekač za 12 mafinov obložimo s papirnatimi košaricami.

3

V večji skledi zmešamo suhe sestavine (25 g sladkorja demerara, moko in pecilni prašek). V drugi skledi zmešamo mokre sestavine (razžvrkljani jajci, bezgov sirup, mleko in maslo).

4

Mokre sestavine primešamo suhim in dodamo skoraj vso rabarbaro. Pazimo, da ne mešamo preveč; testo mora biti malce grudičasto. Če je težko mešati in ostaja suha moka, dodamo še malo mleka. Zmes razdelimo v košarice in v testo vtisnemo preostanek rabarbare, da so koščki lepo vidni. Vsak mafin po vrhu potresemo s sladkorjem demerara in pečemo 25 do 30 minut, da testo naraste in se zlato rjavo zapeče.

Priljubljeni recepti

Jabolčni zavitek

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Bučni zavitek z orehi

2 h
Srednje zahtevno

Rulada z brusnicami in temno čokolado

Popolna sladko kiselkasta rulada

1 h 10 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.