Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
njoki
- 40 dag pšenične moke
 - sol
 - mlačna voda (če je potrebno)
 
- 2 žlici masla
 
omaka
- 4–5 velikih žlic slivove marmelade ali džema
 - žlica masla
 - 1 zvezdast janež
 - košček cimetove skorjice
 - košček cimetove skorjice 6 žlic ruma
 - malo vode (če je potrebno)
 
        
            
            Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
        
            
            Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
        
            
            Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
Sestavine
njoki
- 40 dag pšenične moke
 - sol
 - mlačna voda (če je potrebno)
 
- 2 žlici masla
 
omaka
- 4–5 velikih žlic slivove marmelade ali džema
 - žlica masla
 - 1 zvezdast janež
 - košček cimetove skorjice
 - košček cimetove skorjice 6 žlic ruma
 - malo vode (če je potrebno)
 
Postopek
Iz moke in ščepca soli zgnetemo ob dodajanju mlačne vode homogeno, bolj čvrsto testo. Iz testa naredimo dolg valj in ga narežemo na enako velike njoke.
Njoke kuhamo v zadostni količini vrele slane vode, dokler ne priplavajo na površje. S penovko jih poberemo iz kropa, dobro odcedimo in na toplem prihranimo v ponvi z razpuščenim maslom.
Omako pripravimo tako, da damo v kozico slivovo marmelado ali džem skupaj z maslom, začimbami in rumom. Vse skupaj močno segrejemo in z vodo razredčimo do želene gostote. Maslene njoke serviramo na krožnike, prelijemo s pripravljeno slivovo omako in ponudimo. Po želji lahko njoke potresemo s sladkorjem v prahu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Marelice, kuhane v karamelu
Pecivo z limonovo kremo in borovnicami
Popolna slaščica za pomladna praznovanja
Piščanec v omaki s sladkim vinom, s česnom in šampinjoni
Kombinacija, ki navdušuje!