© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ješprenjeva enolončnica

Krepka ješprenjeva enolončnica za hladne dni.

Ješprenjeva enolončnica

Krepka ješprenjeva enolončnica za hladne dni.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GUT & GÜNSTIG KOCHEN

Sestavine

  • ½ čebule
  • 1 korenček
  • 50 g gomolja zelene
  • 80 g ješprenja
  • 5 dl zelenjavne juhe
  • 50 g mesnate slanine
  • 1 žlica olja
  • majhen šopek drobnjaka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • ½ čebule
  • 1 korenček
  • 50 g gomolja zelene
  • 80 g ješprenja
  • 5 dl zelenjavne juhe
  • 50 g mesnate slanine
  • 1 žlica olja
  • majhen šopek drobnjaka

Postopek

1

Čebulo olupimo in drobno narežemo. Korenček očistimo, ostrgamo in narežemo na koščke. Zeleno olupimo in prav tako narežemo na koščke. V juho stresemo ješprenj in narezano zelenjavo, zavremo in na blagem ognju počasi kuhljamo približno pol ure.

2

Slanino narežemo na drobne kocke, prepražimo v ponvi na vročem olju in dodamo k juhi. Preden ješprenjevo juho ponudimo, jo potresemo z narezanim drobnjakom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.