
Kaj boste skuhali danes?
Ješprenjeva enolončnica
Krepka ješprenjeva enolončnica za hladne dni.
Ješprenjeva enolončnica
Krepka ješprenjeva enolončnica za hladne dni.

Sestavine
- ½ čebule
- 1 korenček
- 50 g gomolja zelene
- 80 g ješprenja
- 5 dl zelenjavne juhe
- 50 g mesnate slanine
- 1 žlica olja
- majhen šopek drobnjaka

Ideje za njoke malo drugače; ko krompir ni v glavni vlogi
O ne, njoki niso samo krompirjevi, predvsem pa nikoli niso dolgočasni. Popestrite jih s škrobnato zelenjavo ali pa jih pripravite povsem drugače.

Ko zadiši po domu: recept za slasten rižev narastek
Rižev narastek je nežna sladica, ki že od nekdaj povezuje generacije ter ostaja simbol tople domače kuhinje.

Nove ideje s kodrolistnim in toskanskim (listnatim) ohrovtom
Kodrolistni in toskanski ohrovt sta prava vitaminska bomba, polna vlaknin in antioksidantov. Te okusne jedi bodo postale stalnica vaših jesenskih in zimskih jedilnikov.
Sestavine
- ½ čebule
- 1 korenček
- 50 g gomolja zelene
- 80 g ješprenja
- 5 dl zelenjavne juhe
- 50 g mesnate slanine
- 1 žlica olja
- majhen šopek drobnjaka
Postopek
Čebulo olupimo in drobno narežemo. Korenček očistimo, ostrgamo in narežemo na koščke. Zeleno olupimo in prav tako narežemo na koščke. V juho stresemo ješprenj in narezano zelenjavo, zavremo in na blagem ognju počasi kuhljamo približno pol ure.
Slanino narežemo na drobne kocke, prepražimo v ponvi na vročem olju in dodamo k juhi. Preden ješprenjevo juho ponudimo, jo potresemo z narezanim drobnjakom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špageti z zelenjavo
Tale zelenjavna sicer ni samo za testenine, ampak je vsestranska!