Kaj boste skuhali danes?
Ješprenjeva enolončnica
Krepka ješprenjeva enolončnica za hladne dni.
Ješprenjeva enolončnica
Krepka ješprenjeva enolončnica za hladne dni.
Sestavine
- ½ čebule
- 1 korenček
- 50 g gomolja zelene
- 80 g ješprenja
- 5 dl zelenjavne juhe
- 50 g mesnate slanine
- 1 žlica olja
- majhen šopek drobnjaka
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- ½ čebule
- 1 korenček
- 50 g gomolja zelene
- 80 g ješprenja
- 5 dl zelenjavne juhe
- 50 g mesnate slanine
- 1 žlica olja
- majhen šopek drobnjaka
Postopek
Čebulo olupimo in drobno narežemo. Korenček očistimo, ostrgamo in narežemo na koščke. Zeleno olupimo in prav tako narežemo na koščke. V juho stresemo ješprenj in narezano zelenjavo, zavremo in na blagem ognju počasi kuhljamo približno pol ure.
Slanino narežemo na drobne kocke, prepražimo v ponvi na vročem olju in dodamo k juhi. Preden ješprenjevo juho ponudimo, jo potresemo z narezanim drobnjakom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine