© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prosena juha z bučo in zelišči

Prosena mineštra

Prosena juha z bučo in zelišči

Prosena mineštra

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
prosena-juha-z-buco-in-zelisci_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 100 g prosene kaše
  • 7,5 dl zelenjavne jušne osnove (iz kocke)
  • 1 žlica masla
  • 2 mladi čebulici
  • 100 g bučnega mesa
  • sol
  • poper
  • koprovi vršički, peteršilj in luštrek, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g prosene kaše
  • 7,5 dl zelenjavne jušne osnove (iz kocke)
  • 1 žlica masla
  • 2 mladi čebulici
  • 100 g bučnega mesa
  • sol
  • poper
  • koprovi vršički, peteršilj in luštrek, ko postrežemo

Postopek

1

Mlado čebulico očistimo, operemo in narežemo na drobne koščke. Bučno meso narežemo na drobne kocke. Zelišča drobno narežemo.

2

Proseno kašo kuhamo v zelenjavni jušni osnovi približno 15 minut. Dodamo maslo, narezano čebulo in kocke bučnega mesa. Kuhamo toliko časa, da zelenjava ostane še čvrsta. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Juho nalijemo v globoke krožnike, potresemo z drobno narezanimi zelišči in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.