
Kaj boste skuhali danes?
Prosena juha z bučo in zelišči
Prosena mineštra
Prosena juha z bučo in zelišči
Prosena mineštra

Sestavine
- 100 g prosene kaše
- 7,5 dl zelenjavne jušne osnove (iz kocke)
- 1 žlica masla
- 2 mladi čebulici
- 100 g bučnega mesa
- sol
- poper
- koprovi vršički, peteršilj in luštrek, ko postrežemo

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 100 g prosene kaše
- 7,5 dl zelenjavne jušne osnove (iz kocke)
- 1 žlica masla
- 2 mladi čebulici
- 100 g bučnega mesa
- sol
- poper
- koprovi vršički, peteršilj in luštrek, ko postrežemo
Postopek
Mlado čebulico očistimo, operemo in narežemo na drobne koščke. Bučno meso narežemo na drobne kocke. Zelišča drobno narežemo.
Proseno kašo kuhamo v zelenjavni jušni osnovi približno 15 minut. Dodamo maslo, narezano čebulo in kocke bučnega mesa. Kuhamo toliko časa, da zelenjava ostane še čvrsta. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Juho nalijemo v globoke krožnike, potresemo z drobno narezanimi zelišči in ponudimo.