Kaj boste skuhali danes?
Prosena juha z bučo in zelišči
Prosena mineštra
Prosena juha z bučo in zelišči
Prosena mineštra
Sestavine
- 100 g prosene kaše
- 7,5 dl zelenjavne jušne osnove (iz kocke)
- 1 žlica masla
- 2 mladi čebulici
- 100 g bučnega mesa
- sol
- poper
- koprovi vršički, peteršilj in luštrek, ko postrežemo
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Sestavine
- 100 g prosene kaše
- 7,5 dl zelenjavne jušne osnove (iz kocke)
- 1 žlica masla
- 2 mladi čebulici
- 100 g bučnega mesa
- sol
- poper
- koprovi vršički, peteršilj in luštrek, ko postrežemo
Postopek
Mlado čebulico očistimo, operemo in narežemo na drobne koščke. Bučno meso narežemo na drobne kocke. Zelišča drobno narežemo.
Proseno kašo kuhamo v zelenjavni jušni osnovi približno 15 minut. Dodamo maslo, narezano čebulo in kocke bučnega mesa. Kuhamo toliko časa, da zelenjava ostane še čvrsta. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Juho nalijemo v globoke krožnike, potresemo z drobno narezanimi zelišči in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Domača paradižnikova omaka
Shranki iz sončne poletne zelenjave so najboljši - domača paradižnikova omaka vam bom polepšala turobne jesenske in zimske dni.
Solata s testeninskim rižem in mocarelo
Pijan čokoladni kolač s suhimi slivami
Tako sočen in dober je, da smo ga morali med preizkušanjem receptov »preveriti« kar dvakrat …
Pečen piščanec z bučo, žajbljem in orehi
Izbrane jesenske sestavine so v tej jedi združijo, kot bi bile od nekdaj ustvarjene za skupaj.