Kaj boste skuhali danes?
Prepelice z grozdjem
Prepelice z grozdjem
Sestavine
- 50 g mesnate slanine
- 2 rezini kruha za toast
- 4 žlice masla
- 100 g belega grozdja brez semen
- 1 vejica rožmarina
- 16 brinovih jagod
- 8 prepelic (skrbno očiščenih)
- sol
- poper
omaka
- 15 brinovih jagod
- 1 žlica olja
- 2 žlici desertnega vina (npr. madeire)
- 1 dl perutninske jušne osnove
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 50 g mesnate slanine
- 2 rezini kruha za toast
- 4 žlice masla
- 100 g belega grozdja brez semen
- 1 vejica rožmarina
- 16 brinovih jagod
- 8 prepelic (skrbno očiščenih)
- sol
- poper
omaka
- 15 brinovih jagod
- 1 žlica olja
- 2 žlici desertnega vina (npr. madeire)
- 1 dl perutninske jušne osnove
Postopek
Slanino narežemo na drobne kocke. Rezini toasta (brez skorje) narežemo na kocke in jih opečemo v ponvi na 2 žlicah masla. Opečene kruhove kocke na papirnatem prtiču dobro razmastimo.
Grozdje operemo in jagode razpolovimo. Brinove jagode za omako zdrobimo v možnarju.
Skrbno očiščene prepelice začinimo s soljo in poprom. V trebušno votlino vsake prepelice damo po dve brinovi jagodi in nekaj rožmarinovih lističev. Prepelice na obeh straneh popečemo v ponvi na preostalem maslu in olju, nato pa jih pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 10 minut. Prepelice obrnemo in pečemo še nadaljnjih 10 minut. Pečene prepelice na toplem prihranimo.
Iz ponve odlijemo polovico maščobe, zalijemo z vinom, potem pa tekočino skoraj popolnoma povremo. Dolijemo perutninsko osnovo in povremo v gosto omako. Dodamo slanino, grozdje in zdrobljene brinove jagode ter vse skupaj na hitro pretresemo.
Prepelice serviramo na krožnike, pokapamo s pripravljeno omako, potresemo z opečenimi kruhovimi kockami in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušeno sladko zelje z bleki (krpicami) in svinjska mrežna pečenka
Ko se družina zbere, se spodobi speči slastno pečenko
Čokoladni kolač s karamelno pokovko
Kalter Hund je tradicionalni nemški kolač s čokolado in piškoti
Preprosta pica margerita
Najslavnejša med picami – in naša različica je tudi najhitrejša!
Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!