© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančja ponev s slanino

Pripravljeno in postreženo v ponvi: kosilo s pridihom italijanske Toskane

Piščančja ponev s slanino

Pripravljeno in postreženo v ponvi: kosilo s pridihom italijanske Toskane

Čas priprave 1 h 45 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
chicken and bacon cacciatore

Sestavine

  • 1 velik piščanec, razrezan na 8 kosov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 6 rezin mesnate slanine
  • 2 čebuli
  • 2 vejici rožmarina
  • 1 velika pločevinka (800 g) paradižnika (pelatov)
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 žlica sladkorja
  • 5 dl piščančje jušne osnove
  • šopek peteršilja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 velik piščanec, razrezan na 8 kosov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 6 rezin mesnate slanine
  • 2 čebuli
  • 2 vejici rožmarina
  • 1 velika pločevinka (800 g) paradižnika (pelatov)
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 žlica sladkorja
  • 5 dl piščančje jušne osnove
  • šopek peteršilja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo olupimo in sesekljamo. Piščanca razkosamo. Piščančje kose solimo. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem postopoma, ne preveč kosov naenkrat, opražimo piščančje kose do zlate barve. Pražene odložimo na krožnik, zmanjšamo ogenj in v isti ponvi počasi pražimo slanino, da se izloči maščoba in se slanina hrustljavo speče. Slanino odložimo k mesu in v ponev damo čebulo in rožmarin. Pražimo 10 do 15 minut, da se čebula zmehča, nato v ponev vrnemo piščanca in slanino. Dodamo paradižnik, kis, sladkor in piščančjo osnovo. Solimo in popramo.

2

Zavremo, pokrijemo in počasi kuhamo 40 do 50 minut. Dodamo nasekljan peteršilj in po potrebi dodatno začinimo. Postrežemo s krompirjevim pirejem, testeninami ali rižem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.