 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Piščančja ponev s slanino
Pripravljeno in postreženo v ponvi: kosilo s pridihom italijanske Toskane
Piščančja ponev s slanino
Pripravljeno in postreženo v ponvi: kosilo s pridihom italijanske Toskane
 
    Sestavine
- 1 velik piščanec, razrezan na 8 kosov
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 rezin mesnate slanine
- 2 čebuli
- 2 vejici rožmarina
- 1 velika pločevinka (800 g) paradižnika (pelatov)
- 2 žlici vinskega kisa
- 1 žlica sladkorja
- 5 dl piščančje jušne osnove
- šopek peteršilja
- sol
- poper
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 1 velik piščanec, razrezan na 8 kosov
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 rezin mesnate slanine
- 2 čebuli
- 2 vejici rožmarina
- 1 velika pločevinka (800 g) paradižnika (pelatov)
- 2 žlici vinskega kisa
- 1 žlica sladkorja
- 5 dl piščančje jušne osnove
- šopek peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in sesekljamo. Piščanca razkosamo. Piščančje kose solimo. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem postopoma, ne preveč kosov naenkrat, opražimo piščančje kose do zlate barve. Pražene odložimo na krožnik, zmanjšamo ogenj in v isti ponvi počasi pražimo slanino, da se izloči maščoba in se slanina hrustljavo speče. Slanino odložimo k mesu in v ponev damo čebulo in rožmarin. Pražimo 10 do 15 minut, da se čebula zmehča, nato v ponev vrnemo piščanca in slanino. Dodamo paradižnik, kis, sladkor in piščančjo osnovo. Solimo in popramo.
Zavremo, pokrijemo in počasi kuhamo 40 do 50 minut. Dodamo nasekljan peteršilj in po potrebi dodatno začinimo. Postrežemo s krompirjevim pirejem, testeninami ali rižem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polentine rolice z bezgovo kremo
Polentine rolice z bezgovo kremo smo pokusili na kulinaričnem potepu po Nemčiji.
Hrenova juha z zelenjavnimi cmoki
Pašteta iz piščančjih jetrc in rozin
Pâté de foie de poulet aux raisins secs
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        