
Pečene prepelice z jabolčno-bučnim nadevom
Jesensko kosilo
Pečene prepelice z jabolčno-bučnim nadevom
Jesensko kosilo

Sestavine
- 4 prepelice po 180 g (skrbno očiščene in pripravljene za peko)
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlica masla
jabolčno-bučni nadev
- sol
- poper
- 120 g kruha za toast
- 40 g masla
- 100 g jabolk
- 100 g muškatne buče
- 2 žlici sladkorne raztopine (zavremo vodo in sladkor v razmerju 1:1)
- 2 rumenjaka
- 1 žlica kisle smetane
- muškatni orešek
- 2 žlici jabolčnega žganja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 prepelice po 180 g (skrbno očiščene in pripravljene za peko)
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlica masla
jabolčno-bučni nadev
- sol
- poper
- 120 g kruha za toast
- 40 g masla
- 100 g jabolk
- 100 g muškatne buče
- 2 žlici sladkorne raztopine (zavremo vodo in sladkor v razmerju 1:1)
- 2 rumenjaka
- 1 žlica kisle smetane
- muškatni orešek
- 2 žlici jabolčnega žganja
Postopek
Najprej pripravimo nadev. S toasta odstranimo skorjo in ga narežemo na drobne kocke. V ponvi spenimo maslo, dodamo narezan toast, ga svetlo prepražimo, nato pa osušimo na papirnatem prtiču. Jabolka in bučo olupimo, odstranimo peške in semenje ter narežemo na drobne kocke.
V skledi zmešamo vse sestavine za nadev, začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom, še enkrat premešamo in pustimo 10 minut, da se sestavine lepo prepojijo.
Prepelice od zunaj in znotraj začinimo s soljo in poprom. Trebušne votline prepelic napolnimo s pripravljenim nadevom in odprtine spnemo z zobotrebci. V primerni ponvi segrejemo olje in maslo. Prepelice lepo popečemo; med peko jih večkrat obrnemo, nato pa pečemo v pečici pri 180 °C 20 do 25 minut.
Pečene prepelice pustimo nekaj časa počivati, šele nato jih razrežemo na kose in ponudimo.
Nasvet
Kot priloga odlično tekne vinsko zelje, ki ga pripravimo tako, da v ponvi na olju rahlo karameliziramo žličko sladkorja, dodamo kislo zelje in pokrito dušimo pol ure oziroma tako dolgo, da je zelje mehko. Solimo, popramo in dodamo suho belo vino.