© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pražen riž po korejsko

Pražen riž po korejsko

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Prazen riz po korejsko

Sestavine

  • 250 g riža basmati
  • 2 goveja steaka, debela 2,5 cm (pribl. 200 g)
  • 3 žlice čilijeve omake (npr. srirache)
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 2 stroka česna
  • 6 mladih čebulic
  • 1–2 rdeča čilija
  • ½ velike glave ohrovta
  • 2 žlici sezamovih semen
  • čilijeva omaka, ko postrežemo
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 250 g riža basmati
  • 2 goveja steaka, debela 2,5 cm (pribl. 200 g)
  • 3 žlice čilijeve omake (npr. srirache)
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 2 stroka česna
  • 6 mladih čebulic
  • 1–2 rdeča čilija
  • ½ velike glave ohrovta
  • 2 žlici sezamovih semen
  • čilijeva omaka, ko postrežemo

Postopek

1

Riž skuhamo po navodilih na ovitku. Medtem narežemo meso na trakove, jih v skledici premešamo s čilijevo omako in pustimo, da se marinirajo. Ohrovt narežemo na rezance. Česen, čebulice in čili kar se da tanko narežemo.

2

Pri visoki temperaturi segrejemo v veliki ponvi ali voku 1 žlico olja in na njem pečemo meso 2 minuti oziroma tako dolgo, da začne spreminjati barvo. Naj nas ne zapelje, da bi ga pekli predolgo, saj želimo, da ostane na sredini še rahlo rožnato. Preložimo ga na krožnik in postavimo na stran.

3

V ponev stresemo česen in večino čebulice ter čilija ter pražimo 2 minuti. Dodamo ohrovt in nežno pražimo 10 do 12 minut oziroma tako dolgo, da se začne mehčati.

4

V ponev stresemo riž in trakove pečene govedine ter vse skupaj premešamo, da se sestavine enakomerno porazdelijo. Potresemo s sezamovimi semeni ter prihranjenimi čebulicami in čilijem, pokapamo s čilijevo omako in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Mlečni riž z jagodami v šeriju

Mlečni riž ali arroz con leche, kot mu pravijo v Španiji

50 min
Enostavno

Testenine »Morje«

Morske testenine malo drugače

Enostavno

Avokadovi kozarčki

Avokado v malce drugačni vlogi

Enostavno

Goveji lonec z zelenjavo

Preprosta priprava in še lažje pomivanje! Enolončnico za deževne dni smo »podprli« s tabaskom.

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.