
Preprosti vaniljevi kolački
Čudoviti in prav nič zapleteni vaniljevi kolački se lepo podajo popoldanski kavi ali čaju
Preprosti vaniljevi kolački
Čudoviti in prav nič zapleteni vaniljevi kolački se lepo podajo popoldanski kavi ali čaju

Sestavine
kolački
- 110 g zmehčanega masla
- 110 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 110 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1–2 žlici mleka
krema
- 125 g zmehčanega masla
- 185 g sladkorja v prahu
- 1 žlica mleka

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
kolački
- 110 g zmehčanega masla
- 110 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 110 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1–2 žlici mleka
krema
- 125 g zmehčanega masla
- 185 g sladkorja v prahu
- 1 žlica mleka
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Vdolbine pekača za mafine obložimo s papirnatimi košaricami.
Penasto stepemo maslo in sladkor, da dobimo rahlo in kremno zmes. Jajci stepemo z vaniljevim izvlečkom in ju postopoma vmešamo v masleno zmes.
V testo vmešamo moko in pecilni prašek ter 1 do 2 žlici mleka. Dobro premešamo, da se testo lepo loči od kuhalnice. Papirnate košarice do polovice napolnimo s pripravljenim testom.
Kolačke pečemo 12 do 15 minut, da so čvrsti na dotik in se zlato rjavo obarvajo. V pekaču naj se ohlajajo 5 minut, nato jih previdno vzamemo ven in počakamo, da se popolnoma ohladijo.
Medtem pripravimo kremo. Penasto stepemo maslo, da postane zelo mehko. Postopoma dodamo sladkor v prahu, nazadnje pa še malo mleka, da bomo kremo laže nabrizgali. Kremo damo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in z njo od sredine navzven vrtinčasto okrasimo kolačke.