Kaj boste skuhali danes?
Preprosti vaniljevi kolački
Čudoviti in prav nič zapleteni vaniljevi kolački se lepo podajo popoldanski kavi ali čaju
Preprosti vaniljevi kolački
Čudoviti in prav nič zapleteni vaniljevi kolački se lepo podajo popoldanski kavi ali čaju
Sestavine
kolački
- 110 g zmehčanega masla
- 110 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 110 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1–2 žlici mleka
krema
- 125 g zmehčanega masla
- 185 g sladkorja v prahu
- 1 žlica mleka
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
kolački
- 110 g zmehčanega masla
- 110 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 110 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1–2 žlici mleka
krema
- 125 g zmehčanega masla
- 185 g sladkorja v prahu
- 1 žlica mleka
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Vdolbine pekača za mafine obložimo s papirnatimi košaricami.
Penasto stepemo maslo in sladkor, da dobimo rahlo in kremno zmes. Jajci stepemo z vaniljevim izvlečkom in ju postopoma vmešamo v masleno zmes.
V testo vmešamo moko in pecilni prašek ter 1 do 2 žlici mleka. Dobro premešamo, da se testo lepo loči od kuhalnice. Papirnate košarice do polovice napolnimo s pripravljenim testom.
Kolačke pečemo 12 do 15 minut, da so čvrsti na dotik in se zlato rjavo obarvajo. V pekaču naj se ohlajajo 5 minut, nato jih previdno vzamemo ven in počakamo, da se popolnoma ohladijo.
Medtem pripravimo kremo. Penasto stepemo maslo, da postane zelo mehko. Postopoma dodamo sladkor v prahu, nazadnje pa še malo mleka, da bomo kremo laže nabrizgali. Kremo damo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in z njo od sredine navzven vrtinčasto okrasimo kolačke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poširane češnje z maskarponejem in mandlji
Namaz iz albuminske skute s paradižnički in popečenimi kruhki
Svežina na krožniku - idealna za tople dni
Cheesecake
Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.