
Preprosti vaniljevi kolački
Čudoviti in prav nič zapleteni vaniljevi kolački se lepo podajo popoldanski kavi ali čaju
Preprosti vaniljevi kolački
Čudoviti in prav nič zapleteni vaniljevi kolački se lepo podajo popoldanski kavi ali čaju

Sestavine
kolački
- 110 g zmehčanega masla
- 110 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 110 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1–2 žlici mleka
krema
- 125 g zmehčanega masla
- 185 g sladkorja v prahu
- 1 žlica mleka

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
kolački
- 110 g zmehčanega masla
- 110 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 110 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1–2 žlici mleka
krema
- 125 g zmehčanega masla
- 185 g sladkorja v prahu
- 1 žlica mleka
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Vdolbine pekača za mafine obložimo s papirnatimi košaricami.
Penasto stepemo maslo in sladkor, da dobimo rahlo in kremno zmes. Jajci stepemo z vaniljevim izvlečkom in ju postopoma vmešamo v masleno zmes.
V testo vmešamo moko in pecilni prašek ter 1 do 2 žlici mleka. Dobro premešamo, da se testo lepo loči od kuhalnice. Papirnate košarice do polovice napolnimo s pripravljenim testom.
Kolačke pečemo 12 do 15 minut, da so čvrsti na dotik in se zlato rjavo obarvajo. V pekaču naj se ohlajajo 5 minut, nato jih previdno vzamemo ven in počakamo, da se popolnoma ohladijo.
Medtem pripravimo kremo. Penasto stepemo maslo, da postane zelo mehko. Postopoma dodamo sladkor v prahu, nazadnje pa še malo mleka, da bomo kremo laže nabrizgali. Kremo damo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in z njo od sredine navzven vrtinčasto okrasimo kolačke.