© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kimči na hitro

Domača priprava kimčija, korejske fermentirane zelenjave, tudi pri nas postaja vse bolj priljubljena

Kimči na hitro

Domača priprava kimčija, korejske fermentirane zelenjave, tudi pri nas postaja vse bolj priljubljena

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 liter (priloga za 8 oseb)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kimči pexels-shkrabaanthony-6823267

Sestavine

  • 1 glava kitajskega zelja
  • 1 žlica morske soli
  • 3 stroki česna
  • 2,5 cm velik kos ingverja
  • 2 žlici ribje omake (po želji)
  • 2 žlici čilijeve omake srirača ali čilijeve paste
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 3 žlice riževega kisa
  • 8 redkvic
  • 2 korenčka
  • 4 mlade čebulice
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 1 glava kitajskega zelja
  • 1 žlica morske soli
  • 3 stroki česna
  • 2,5 cm velik kos ingverja
  • 2 žlici ribje omake (po želji)
  • 2 žlici čilijeve omake srirača ali čilijeve paste
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 3 žlice riževega kisa
  • 8 redkvic
  • 2 korenčka
  • 4 mlade čebulice

Postopek

1

Kitajsko zelje narežemo na 2,5 cm široke trakove. Posujemo jih z 1 žlico morske soli in pustimo 1 uro. Medtem pripravimo pasto za kimči, tako da v skledici zmešamo strt česen, olupljen in nariban ingver, ribjo omako (če jo imamo), čilijevo omako, sladkor in rižev kis.

2

Redkvice grobo naribamo, korenčka narežemo na vžigalice ali grobo naribamo, mlado čebulico zelo tanko narežemo. Zelje speremo pod tekočo mrzlo vodo, ga odcedimo in dobro osušimo. Damo ga v veliko skledo in zmešamo s pasto, redkvicami, korenčkom in mlado čebulico. Ponudimo takoj ali pa vložimo v velik kozarec, ga tesno zapremo in čez noč fermentiramo na sobni temperaturi, nato pa shranimo v hladilnik, kjer se obdrži do 2 tedna, pri čemer se okus sčasoma razvije in izboljša.

Nasvet

Sestavine za kimči lahko tudi prilagodite lastnim željam, zato se bo končni izdelek morda razlikoval od našega na fotografiji (uporabili smo fotografijo Antonija Shkrabe s spletne strani Pexels).

Priljubljeni recepti

Pastilla z račko, marelicami in pinjolami

Pastilla je tradicionalna maroška jed iz vlečenega testa z mesnim nadevom. Tokrat smo jo pripravili z račko.

Srednje zahtevno

Ramstek s pestom iz lešnikov, vodne kreše in čilija

Ta ramstek bo odlična izbira za vašega najljubšega mesojedca

Enostavno

Mafini z jabolčno čežano

Slastni mafini s čežano kot pestra različica slovenskega tradicionalnega zajtrka

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.