
Kaj boste skuhali danes?
Kimči na hitro
Domača priprava kimčija, korejske fermentirane zelenjave, tudi pri nas postaja vse bolj priljubljena
Kimči na hitro
Domača priprava kimčija, korejske fermentirane zelenjave, tudi pri nas postaja vse bolj priljubljena

Sestavine
- 1 glava kitajskega zelja
- 1 žlica morske soli
- 3 stroki česna
- 2,5 cm velik kos ingverja
- 2 žlici ribje omake (po želji)
- 2 žlici čilijeve omake srirača ali čilijeve paste
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 3 žlice riževega kisa
- 8 redkvic
- 2 korenčka
- 4 mlade čebulice

Kosilo v 30 minutah, ki ga boste takoj uvrstili med svoje stalnice
Hitro, barvito in okusno: piščančji stir fry s hrustljavo zelenjavo in sočnim piščancem je popoln obrok, ki je na mizi v manj kot 30 minutah.

To je prava bosanska kljukuša, ki navduši z vsakim grižljajem
Kljukuša je preprosta in hitro pripravljena bosanska zlevanka ali pogača. Imamo preizkušen tradicionalni recept (brez krompirja), ki ga je vedno dobro imeti pri roki.

Na Škofljici so se pomerili picopeki
V okviru evropskega tedna mobilnosti so potekale številne zanimive prireditve, tudi odprto prvenstvo picopekov na Škofljici!
Sestavine
- 1 glava kitajskega zelja
- 1 žlica morske soli
- 3 stroki česna
- 2,5 cm velik kos ingverja
- 2 žlici ribje omake (po želji)
- 2 žlici čilijeve omake srirača ali čilijeve paste
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 3 žlice riževega kisa
- 8 redkvic
- 2 korenčka
- 4 mlade čebulice
Postopek
Kitajsko zelje narežemo na 2,5 cm široke trakove. Posujemo jih z 1 žlico morske soli in pustimo 1 uro. Medtem pripravimo pasto za kimči, tako da v skledici zmešamo strt česen, olupljen in nariban ingver, ribjo omako (če jo imamo), čilijevo omako, sladkor in rižev kis.
Redkvice grobo naribamo, korenčka narežemo na vžigalice ali grobo naribamo, mlado čebulico zelo tanko narežemo. Zelje speremo pod tekočo mrzlo vodo, ga odcedimo in dobro osušimo. Damo ga v veliko skledo in zmešamo s pasto, redkvicami, korenčkom in mlado čebulico. Ponudimo takoj ali pa vložimo v velik kozarec, ga tesno zapremo in čez noč fermentiramo na sobni temperaturi, nato pa shranimo v hladilnik, kjer se obdrži do 2 tedna, pri čemer se okus sčasoma razvije in izboljša.
Nasvet
Sestavine za kimči lahko tudi prilagodite lastnim željam, zato se bo končni izdelek morda razlikoval od našega na fotografiji (uporabili smo fotografijo Antonija Shkrabe s spletne strani Pexels).
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ravioli s špinačo
Ali ste vedeli, da največ različnih vrst testenin na kvadratni kilometer premore Istra? Med drugim fuže, pljukance, pasutice, lazanje, fideline, raviole, krafe, makarune, rigatone, njoke … za Istro je na vrsti Italija, kjer poznajo več sto vrst testenin, ki se razvrščajo v kategorije kratkih, dolgih, sušenih, svežih, polnjenih … Med sveže in polnjene testenine uvrščamo raviole, torteline, žlikrofe in druge.