
Pekovski krompir s slanino
Pekovski krompir s slanino

Sestavine
- 2 kg velikega krompirja
- 100 g masla in še malo za pekač
- 100 g prekajene slanine v kockah
- 300 g bele čebule
- 5 dl sveže piščančje jušne osnove
- sol
- poper

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 2 kg velikega krompirja
- 100 g masla in še malo za pekač
- 100 g prekajene slanine v kockah
- 300 g bele čebule
- 5 dl sveže piščančje jušne osnove
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Težak pekač namažemo z maslom. Krompir olupimo in tanko narežemo, najbolje z mandolino, prav tako tanko narežemo čebulo.
V veliki ponvi na srednji temperature segrejemo maslo, dodamo slanino ter solimo in popramo. Pražimo približno 5 minut, da se zlato in hrustljavo zapeče.
V veliki skledi nežno zmešamo krompir, čebulo, slanino ter malo soli in popra. Mešanico preložimo v pekač, malo potlačimo in prelijemo z jušno osnovo.
V srednjem delu pečice pečemo 1 uro in 45 minut. Po eni uri krompir pokrijemo, da ne potemni preveč. Ko je krompir pečen, bi ga morali zlahka prerezati.