© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pekovski krompir s slanino

Pekovski krompir s slanino

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pekovski krompir s slanino

Sestavine

  • 2 kg velikega krompirja
  • 100 g masla in še malo za pekač
  • 100 g prekajene slanine v kockah
  • 300 g bele čebule
  • 5 dl sveže piščančje jušne osnove
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 kg velikega krompirja
  • 100 g masla in še malo za pekač
  • 100 g prekajene slanine v kockah
  • 300 g bele čebule
  • 5 dl sveže piščančje jušne osnove
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Težak pekač namažemo z maslom. Krompir olupimo in tanko narežemo, najbolje z mandolino, prav tako tanko narežemo čebulo.

2

V veliki ponvi na srednji temperature segrejemo maslo, dodamo slanino ter solimo in popramo. Pražimo približno 5 minut, da se zlato in hrustljavo zapeče.

3

V veliki skledi nežno zmešamo krompir, čebulo, slanino ter malo soli in popra. Mešanico preložimo v pekač, malo potlačimo in prelijemo z jušno osnovo.

4

V srednjem delu pečice pečemo 1 uro in 45 minut. Po eni uri krompir pokrijemo, da ne potemni preveč. Ko je krompir pečen, bi ga morali zlahka prerezati.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.