© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Indijski mariniran piščanec iz Kerale

Indijski mariniran piščanec iz Kerale

Čas priprave 1 h 15 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Goodfood

Sestavine

  • 1 žlička kurkume v prahu
  • 2 žlički koriandrovih semen
  • 1 žlička gorčičnih semen
  • 1 žlica mletega kumina
  • 1 žlička mletega grškega sena
  • ½ žličke semen črnega popra
  • sok 2 limon
  • 5 strokov česna
  • 100 g ingverja
  • 2,5 dl kokosovega mleka
  • 2 rdeča čilija
  • 8 kosov piščanca s kostjo in kožo ali 1 cel razkosan piščanec
  • sol
  • nekaj koriandrovih vejic
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 1 žlička kurkume v prahu
  • 2 žlički koriandrovih semen
  • 1 žlička gorčičnih semen
  • 1 žlica mletega kumina
  • 1 žlička mletega grškega sena
  • ½ žličke semen črnega popra
  • sok 2 limon
  • 5 strokov česna
  • 100 g ingverja
  • 2,5 dl kokosovega mleka
  • 2 rdeča čilija
  • 8 kosov piščanca s kostjo in kožo ali 1 cel razkosan piščanec
  • sol
  • nekaj koriandrovih vejic

Postopek

1

Vse začimbe stresemo v suho ponev in jih popražimo ter nato s tolkačem v možnarju zdrobimo v prah. Limonov sok, strt česen, nariban ingver, kokosovo mleko in nasekljan čili, kateremu smo odstranili semena, v multipraktiku zmešamo s ščepom soli in drugimi začimbami, da dobimo pasto. Marinado vtremo v piščanca in ga pustimo stati v hladilniku vsaj 2 uri, lahko tudi čez noč.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Piščanca položimo v pekač in pečemo 35 minut. Žar zelo vroče segrejemo in pod njim pečemo meso, da se koža hrustljavo zapeče. Vsake nekaj minut ga obrnemo in pečemo približno 20 minut, da je z vseh strani rjavo zapečen. Posipamo ga s koriandrovimi vejicami in postrežemo s solato.

Priljubljeni recepti

Dušena telečja krača s paradižnikom in timijanom

Dušena telečja krača bo odlična na kak hladen siv dan

3 h 30 min
Enostavno

Domač jajčni liker

Jajčni liker je nostalgična klasika božičnih praznikov in novoletnih praznovanj

30 min
Enostavno

Polnovredni kruhki s peso

Polnovredni kruhki za bolj zdravo izbiro

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.