© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Krompirček s paradižnikovo omako in mesnimi kroglicami

Dve priljubljeni klasiki v enem receptu - mlajši in malo starejši jedci bodo navdušeni!

Krompirček s paradižnikovo omako in mesnimi kroglicami

Dve priljubljeni klasiki v enem receptu - mlajši in malo starejši jedci bodo navdušeni!

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 300 g zamrznjenega krompirčka
  • 150 g mlete govedine
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • 1⁄2 čebule
  • 1 strok česna
  • 1⁄2 žličke čilijevih kosmičev (ali več, po okusu)
  • 400 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
  • 1 žlička posušenega origana
  • 1⁄2 žlice sladkorja
  • 40 g naribane čvrste mocarele
  • 40 g naribanega čedarja

Sestavine

  • 300 g zamrznjenega krompirčka
  • 150 g mlete govedine
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • 1⁄2 čebule
  • 1 strok česna
  • 1⁄2 žličke čilijevih kosmičev (ali več, po okusu)
  • 400 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
  • 1 žlička posušenega origana
  • 1⁄2 žlice sladkorja
  • 40 g naribane čvrste mocarele
  • 40 g naribanega čedarja

Postopek

1

Meso solimo in popramo ter oblikujemo kroglice v velikosti oreha. V ponvi segrejemo olje in na njem kroglice pečemo približno 5 minut, da so zapečene po vseh straneh. Medtem drobno nasekljamo čebulo in stremo česen. Kroglice vzamemo iz ponve in damo na stran, ponev pa prihranimo.

2

Krompirček ocvremo po navodilih na embalaži. V ponvi segrejemo še malo olja, nanj stresemo čebulo in jo pražimo 10 minut. Dodamo česen in čilijeve kosmiče ter pražimo še 5 minut. Nato dodamo paradižnik, origano in sladkor ter pustimo rahlo vreti 10 minut.

3

Mesne kroglice damo v omako. Kuhajo naj se 5 minut oziroma toliko časa, da se meso popolnoma skuha. V pečici segrejemo žar. Krompirček stresemo v nepregorno posodo in ga prelijemo z omako z mesnimi kroglicami. Vse skupaj potresemo z mocarelo in čedarjem ter postavimo pod žar v pečico za 2 do 3 minute, da se sir stopi. Nazadnje solimo in popramo ter postrežemo.

Priljubljeni recepti

Jagodna sladica v kozarcu

Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!

10 min
Enostavno

Pečen piščanec s pikantno klobaso in mladim krompirjem

Zlato zapečen piščanec kar vabi k mizi!

2 h
Enostavno

Prekajena gnjat s kislim zeljem in krompirjem iz rimskega lonca

Ideja kako uporabiti kislo zelje v zimskih dneh.

Enostavno

Jagodni tiramisu z desertnim vinom

Čudovito kremasta italijanska sladica

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.