Kaj boste skuhali danes?
Krompirček s paradižnikovo omako in mesnimi kroglicami
Dve priljubljeni klasiki v enem receptu - mlajši in malo starejši jedci bodo navdušeni!
Krompirček s paradižnikovo omako in mesnimi kroglicami
Dve priljubljeni klasiki v enem receptu - mlajši in malo starejši jedci bodo navdušeni!
Sestavine
- 300 g zamrznjenega krompirčka
- 150 g mlete govedine
- sol in poper
- oljčno olje
- 1⁄2 čebule
- 1 strok česna
- 1⁄2 žličke čilijevih kosmičev (ali več, po okusu)
- 400 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 1 žlička posušenega origana
- 1⁄2 žlice sladkorja
- 40 g naribane čvrste mocarele
- 40 g naribanega čedarja
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 300 g zamrznjenega krompirčka
- 150 g mlete govedine
- sol in poper
- oljčno olje
- 1⁄2 čebule
- 1 strok česna
- 1⁄2 žličke čilijevih kosmičev (ali več, po okusu)
- 400 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 1 žlička posušenega origana
- 1⁄2 žlice sladkorja
- 40 g naribane čvrste mocarele
- 40 g naribanega čedarja
Postopek
Meso solimo in popramo ter oblikujemo kroglice v velikosti oreha. V ponvi segrejemo olje in na njem kroglice pečemo približno 5 minut, da so zapečene po vseh straneh. Medtem drobno nasekljamo čebulo in stremo česen. Kroglice vzamemo iz ponve in damo na stran, ponev pa prihranimo.
Krompirček ocvremo po navodilih na embalaži. V ponvi segrejemo še malo olja, nanj stresemo čebulo in jo pražimo 10 minut. Dodamo česen in čilijeve kosmiče ter pražimo še 5 minut. Nato dodamo paradižnik, origano in sladkor ter pustimo rahlo vreti 10 minut.
Mesne kroglice damo v omako. Kuhajo naj se 5 minut oziroma toliko časa, da se meso popolnoma skuha. V pečici segrejemo žar. Krompirček stresemo v nepregorno posodo in ga prelijemo z omako z mesnimi kroglicami. Vse skupaj potresemo z mocarelo in čedarjem ter postavimo pod žar v pečico za 2 do 3 minute, da se sir stopi. Nazadnje solimo in popramo ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagodna sladica v kozarcu
Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!
Pečen piščanec s pikantno klobaso in mladim krompirjem
Zlato zapečen piščanec kar vabi k mizi!
Prekajena gnjat s kislim zeljem in krompirjem iz rimskega lonca
Ideja kako uporabiti kislo zelje v zimskih dneh.