Kaj boste skuhali danes?
Krompirček s paradižnikovo omako in mesnimi kroglicami
Dve priljubljeni klasiki v enem receptu - mlajši in malo starejši jedci bodo navdušeni!
Krompirček s paradižnikovo omako in mesnimi kroglicami
Dve priljubljeni klasiki v enem receptu - mlajši in malo starejši jedci bodo navdušeni!
Sestavine
- 300 g zamrznjenega krompirčka
- 150 g mlete govedine
- sol in poper
- oljčno olje
- 1⁄2 čebule
- 1 strok česna
- 1⁄2 žličke čilijevih kosmičev (ali več, po okusu)
- 400 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 1 žlička posušenega origana
- 1⁄2 žlice sladkorja
- 40 g naribane čvrste mocarele
- 40 g naribanega čedarja
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 300 g zamrznjenega krompirčka
- 150 g mlete govedine
- sol in poper
- oljčno olje
- 1⁄2 čebule
- 1 strok česna
- 1⁄2 žličke čilijevih kosmičev (ali več, po okusu)
- 400 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 1 žlička posušenega origana
- 1⁄2 žlice sladkorja
- 40 g naribane čvrste mocarele
- 40 g naribanega čedarja
Postopek
Meso solimo in popramo ter oblikujemo kroglice v velikosti oreha. V ponvi segrejemo olje in na njem kroglice pečemo približno 5 minut, da so zapečene po vseh straneh. Medtem drobno nasekljamo čebulo in stremo česen. Kroglice vzamemo iz ponve in damo na stran, ponev pa prihranimo.
Krompirček ocvremo po navodilih na embalaži. V ponvi segrejemo še malo olja, nanj stresemo čebulo in jo pražimo 10 minut. Dodamo česen in čilijeve kosmiče ter pražimo še 5 minut. Nato dodamo paradižnik, origano in sladkor ter pustimo rahlo vreti 10 minut.
Mesne kroglice damo v omako. Kuhajo naj se 5 minut oziroma toliko časa, da se meso popolnoma skuha. V pečici segrejemo žar. Krompirček stresemo v nepregorno posodo in ga prelijemo z omako z mesnimi kroglicami. Vse skupaj potresemo z mocarelo in čedarjem ter postavimo pod žar v pečico za 2 do 3 minute, da se sir stopi. Nazadnje solimo in popramo ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!
Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami
Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo
Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem
Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti