Kaj boste skuhali danes?
Paradižnikova juha s sirovimi kruhki
Paradižnikova juha s sirovimi kruhki
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 srednje velika čebula
- 1 žlička suhega origana
- 1 strok česna
- majhen šopek bazilike
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- sol
- poper
opečen kruh s sirom
- 2 opečeni rezini kruha s hrustljavo skorjo
- 2 žlički kvasovega namaza (ali malo sojine omake)
- 50 g naribanega parmezana
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 srednje velika čebula
- 1 žlička suhega origana
- 1 strok česna
- majhen šopek bazilike
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- sol
- poper
opečen kruh s sirom
- 2 opečeni rezini kruha s hrustljavo skorjo
- 2 žlički kvasovega namaza (ali malo sojine omake)
- 50 g naribanega parmezana
Postopek
V kozici na srednji temperaturi segrejemo olje, dodamo grobo nasekljano čebulo in dober ščep soli ter pražimo kakih 5 minut, da se zmehča. Dodamo origano, sesekljan česen in lističe bazilike ter pražimo še minuto. Dodamo paradižnik, prazno pločevinko do polovice napolnimo z vodo in jo prilijemo v kozico. Kuhljamo 10 minut, nato zmešamo s paličnim mešalnikom ter solimo in popramo po okusu.
Medtem razgrejemo žar v pečici. Rezini kruha namažemo s kvasovim namazom (ali pokapamo z malo sojine omake) in posujemo z naribanim parmezanom. Položimo ju na pekač in postavimo pod žar za 3 do 5 minut, da se sir zlato rjavo obarva. Juho razdelimo v skodeli in na vsako porcijo položimo rezino kruha s sirom. Čez nameljemo črni poper in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Goveji jezik s šparglji
Piščanec z ražnja v citrusni marinadi
Piščanec, odlična marinada in malo čarovnije - pa je tu odlično kosilo.