
Paradižnikova juha s sirovimi kruhki
Paradižnikova juha s sirovimi kruhki

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 srednje velika čebula
- 1 žlička suhega origana
- 1 strok česna
- majhen šopek bazilike
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- sol
- poper
opečen kruh s sirom
- 2 opečeni rezini kruha s hrustljavo skorjo
- 2 žlički kvasovega namaza (ali malo sojine omake)
- 50 g naribanega parmezana

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 srednje velika čebula
- 1 žlička suhega origana
- 1 strok česna
- majhen šopek bazilike
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- sol
- poper
opečen kruh s sirom
- 2 opečeni rezini kruha s hrustljavo skorjo
- 2 žlički kvasovega namaza (ali malo sojine omake)
- 50 g naribanega parmezana
Postopek
V kozici na srednji temperaturi segrejemo olje, dodamo grobo nasekljano čebulo in dober ščep soli ter pražimo kakih 5 minut, da se zmehča. Dodamo origano, sesekljan česen in lističe bazilike ter pražimo še minuto. Dodamo paradižnik, prazno pločevinko do polovice napolnimo z vodo in jo prilijemo v kozico. Kuhljamo 10 minut, nato zmešamo s paličnim mešalnikom ter solimo in popramo po okusu.
Medtem razgrejemo žar v pečici. Rezini kruha namažemo s kvasovim namazom (ali pokapamo z malo sojine omake) in posujemo z naribanim parmezanom. Položimo ju na pekač in postavimo pod žar za 3 do 5 minut, da se sir zlato rjavo obarva. Juho razdelimo v skodeli in na vsako porcijo položimo rezino kruha s sirom. Čez nameljemo črni poper in ponudimo.