
Kaj boste skuhali danes?
Paradižnikova juha s sirovimi kruhki
Paradižnikova juha s sirovimi kruhki

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 srednje velika čebula
- 1 žlička suhega origana
- 1 strok česna
- majhen šopek bazilike
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- sol
- poper
opečen kruh s sirom
- 2 opečeni rezini kruha s hrustljavo skorjo
- 2 žlički kvasovega namaza (ali malo sojine omake)
- 50 g naribanega parmezana

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 srednje velika čebula
- 1 žlička suhega origana
- 1 strok česna
- majhen šopek bazilike
- 400 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- sol
- poper
opečen kruh s sirom
- 2 opečeni rezini kruha s hrustljavo skorjo
- 2 žlički kvasovega namaza (ali malo sojine omake)
- 50 g naribanega parmezana
Postopek
V kozici na srednji temperaturi segrejemo olje, dodamo grobo nasekljano čebulo in dober ščep soli ter pražimo kakih 5 minut, da se zmehča. Dodamo origano, sesekljan česen in lističe bazilike ter pražimo še minuto. Dodamo paradižnik, prazno pločevinko do polovice napolnimo z vodo in jo prilijemo v kozico. Kuhljamo 10 minut, nato zmešamo s paličnim mešalnikom ter solimo in popramo po okusu.
Medtem razgrejemo žar v pečici. Rezini kruha namažemo s kvasovim namazom (ali pokapamo z malo sojine omake) in posujemo z naribanim parmezanom. Položimo ju na pekač in postavimo pod žar za 3 do 5 minut, da se sir zlato rjavo obarva. Juho razdelimo v skodeli in na vsako porcijo položimo rezino kruha s sirom. Čez nameljemo črni poper in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehka temna čokoladna torta
Limonovo-pomarančna pita
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Počasi dušeno svinjsko pleče z jabolčnikom in pastinakom
Svinjsko pleče, ki se bo počasi kuhljalo v loncu, se bo kar samo stopilo v ustih.