
Grahova juha z ostanki mesnin
Šunka, krača in druge prekajene mesnine se lepo ujamejo s svežino graha
Grahova juha z ostanki mesnin
Šunka, krača in druge prekajene mesnine se lepo ujamejo s svežino graha

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- košček masla
- 1⁄2 šopka mlade čebulice
- 1 krompir
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 900 g graha (svežega ali zamrznjenega)
- sol in sveže mleti črni poper
- ostanki šunke, krače ali drugih mesnin

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- košček masla
- 1⁄2 šopka mlade čebulice
- 1 krompir
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 900 g graha (svežega ali zamrznjenega)
- sol in sveže mleti črni poper
- ostanki šunke, krače ali drugih mesnin
Postopek
Oljčno olje in maslo segrejemo v kozici z debelim dnom. Ko se začneta peniti, dodamo narezano mlado čebulico in na majhne kocke narezan krompir. Približno 5 minut ju rahlo pražimo, da ne spremenita barve. Vmešamo jušno osnovo, zavremo in kuhamo 10 minut, da se krompir zmehča.
V juho vmešamo grah, jo ponovno zavremo in kuhamo približno 3 minute, da se grah rahlo skuha. Kozico odstavimo in juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku, nato jo solimo.
Juho razdelimo v skodele in jo postrežemo z ostanki mesnin, ki smo jih narezali na trakce. Po okusu jo začinimo s sveže mletim črnim poprom.