© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čebulno meso iz rimskega lonca

Spoznajte dobrote iz rimskega lonca.

Čebulno meso iz rimskega lonca

Spoznajte dobrote iz rimskega lonca.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

V rimskem loncu lahko pripravljamo meso, perutnino, ribe, zelenjavo, enolončnice, terine, kruhe in sladice, vse pa se peče oziroma duši zelo zelo počasi pri višjih temperaturah.

Sestavine

  • 400 g mesa od svinjskega hrbta
  • sol
  • poper
  • 1 žlička zmlete sladke paprike
  • 4 stroki česna, olupljeni in drobno narezani
  • 4 čebule, narezane na tanke rezine
  • 1 žlička zmlete kumine
  • 1 žlička timijana
  • 400 g govedine od plečeta
  • 1 dl belega vina
  • 1 dl goveje juhe
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g mesa od svinjskega hrbta
  • sol
  • poper
  • 1 žlička zmlete sladke paprike
  • 4 stroki česna, olupljeni in drobno narezani
  • 4 čebule, narezane na tanke rezine
  • 1 žlička zmlete kumine
  • 1 žlička timijana
  • 400 g govedine od plečeta
  • 1 dl belega vina
  • 1 dl goveje juhe

Postopek

1

Svinjino narežemo na 3 mm tanke rezine. Zložimo jih v rimski lonec, ki smo ga pol ure namakali v vodi in osušili. Mesne rezine začinimo s soljo, poprom, zmleto papriko in česnom. Nato meso obložimo s čebulnimi rezinami, ki jih začinimo s soljo, poprom, kumino in timijanom. Tudi govedino narežemo na tanke rezine. Čebulo pokrijemo s plastjo govejih rezin, ki jih začinimo tako kot svinino. Postopek ponovimo, da porabimo še preostale sestavine. Zgornja plast naj bo čebula.

2

Čebulno meso prelijemo z vinom in govejo juho ter pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 2 uri.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.