Kaj boste skuhali danes?
Čebulno meso iz rimskega lonca
Spoznajte dobrote iz rimskega lonca.
Čebulno meso iz rimskega lonca
Spoznajte dobrote iz rimskega lonca.
V rimskem loncu lahko pripravljamo meso, perutnino, ribe, zelenjavo, enolončnice, terine, kruhe in sladice, vse pa se peče oziroma duši zelo zelo počasi pri višjih temperaturah.
Sestavine
- 400 g mesa od svinjskega hrbta
- sol
- poper
- 1 žlička zmlete sladke paprike
- 4 stroki česna, olupljeni in drobno narezani
- 4 čebule, narezane na tanke rezine
- 1 žlička zmlete kumine
- 1 žlička timijana
- 400 g govedine od plečeta
- 1 dl belega vina
- 1 dl goveje juhe
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 400 g mesa od svinjskega hrbta
- sol
- poper
- 1 žlička zmlete sladke paprike
- 4 stroki česna, olupljeni in drobno narezani
- 4 čebule, narezane na tanke rezine
- 1 žlička zmlete kumine
- 1 žlička timijana
- 400 g govedine od plečeta
- 1 dl belega vina
- 1 dl goveje juhe
Postopek
Svinjino narežemo na 3 mm tanke rezine. Zložimo jih v rimski lonec, ki smo ga pol ure namakali v vodi in osušili. Mesne rezine začinimo s soljo, poprom, zmleto papriko in česnom. Nato meso obložimo s čebulnimi rezinami, ki jih začinimo s soljo, poprom, kumino in timijanom. Tudi govedino narežemo na tanke rezine. Čebulo pokrijemo s plastjo govejih rezin, ki jih začinimo tako kot svinino. Postopek ponovimo, da porabimo še preostale sestavine. Zgornja plast naj bo čebula.
Čebulno meso prelijemo z vinom in govejo juho ter pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 2 uri.