© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Postrv v sirovem ovoju

Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi

Postrv v sirovem ovoju

Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Postrv v sirovem ovoju

Sestavine

  • 2 postrvi po približno 400 g
  • sol in beli poper
  • sok ½ limone
  • ½ šopka peteršilja in še nekaj dodatnega za posip
  • moka za povaljanje
  • 2 jajci
  • 50 g naribanega sira (npr. gaude)
  • 50 g belih drobtin
  • olje za cvrenje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 postrvi po približno 400 g
  • sol in beli poper
  • sok ½ limone
  • ½ šopka peteršilja in še nekaj dodatnega za posip
  • moka za povaljanje
  • 2 jajci
  • 50 g naribanega sira (npr. gaude)
  • 50 g belih drobtin
  • olje za cvrenje

Postopek

1

Postrvi temeljito operemo pod hladno tekočo vodo, nato ju osušimo in jima z ostrim nožem odrežemo glavi. Vzdolž hrbtenice zarežemo do kosti in izrežemo fileje. Začinimo jih z limonovim sokom, solimo in popramo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.

2

Jajci razžvrkljamo, sir pomešamo z drobtinicami. Ribje fileje posujemo s peteršiljem in jih povaljamo v moki, jajcih in nazadnje še v mešanici drobtin in sira. V veliki oplasteni ponvi segrejemo olje in fileje ocvremo do lepe zlato rjave barve (6–8 minut na vsaki strani).

3

Položimo jih na papirnato brisačko, ki vpije odvečno olje. Postrežemo s pečenim krompirčkom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.