Kaj boste skuhali danes?
Postrv v sirovem ovoju
Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi
Postrv v sirovem ovoju
Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi
Sestavine
- 2 postrvi po približno 400 g
- sol in beli poper
- sok ½ limone
- ½ šopka peteršilja in še nekaj dodatnega za posip
- moka za povaljanje
- 2 jajci
- 50 g naribanega sira (npr. gaude)
- 50 g belih drobtin
- olje za cvrenje
To je skrivnost popolnega pasulja, kot so ga kuhale naše babice
Pasulj je klasična fižolova enolončnica, ki pogreje telo in dušo. Spoznajte njegovo tradicijo, različice po Sloveniji in preverjen recept za popoln domač pasulj.
Tudi sladkorni bolniki se lahko sladkajo brez slabe vesti
14. november je svetovni dan sladkorne bolezni. Živeti z njo pa ne pomeni, da se je treba čemur koli odpovedati, niti sladicam.
Čudovito pisane in okusne jedi iz korenovk za hladne dni
Korenovke so pravi jesenski zaklad – vsestranske, hranljive in čudovito pisane. Z njimi lahko ustvarimo jedi, ki očarajo na pogled in navdušijo z okusom.
Sestavine
- 2 postrvi po približno 400 g
- sol in beli poper
- sok ½ limone
- ½ šopka peteršilja in še nekaj dodatnega za posip
- moka za povaljanje
- 2 jajci
- 50 g naribanega sira (npr. gaude)
- 50 g belih drobtin
- olje za cvrenje
Postopek
Postrvi temeljito operemo pod hladno tekočo vodo, nato ju osušimo in jima z ostrim nožem odrežemo glavi. Vzdolž hrbtenice zarežemo do kosti in izrežemo fileje. Začinimo jih z limonovim sokom, solimo in popramo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.
Jajci razžvrkljamo, sir pomešamo z drobtinicami. Ribje fileje posujemo s peteršiljem in jih povaljamo v moki, jajcih in nazadnje še v mešanici drobtin in sira. V veliki oplasteni ponvi segrejemo olje in fileje ocvremo do lepe zlato rjave barve (6–8 minut na vsaki strani).
Položimo jih na papirnato brisačko, ki vpije odvečno olje. Postrežemo s pečenim krompirčkom.