© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Postrv, ovita v panceto

Postrv, ovita v panceto

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
postrv-v-panceti_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 limona
  • 2 manjši očiščeni postrvi
  • šopek timijana
  • 1 sesekljan strok česna
  • 4 rezine pancete
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 100 g stročjega fižola
  • 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 limona
  • 2 manjši očiščeni postrvi
  • šopek timijana
  • 1 sesekljan strok česna
  • 4 rezine pancete
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 100 g stročjega fižola
  • 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Polovico limone narežemo na 4 tanke rezine, iz druge polovice iztisnemo sok. Vsako ribo na eni strani trikrat zarežemo, položimo na pekač tako, da je zarezana stran zgoraj in jo zunaj in znotraj rahlo začinimo s soljo in poprom. V trebušno votlino položimo vejice timijana, malo česna in rezino limone. Preostali timijan položimo na površino ribe, in ga pokrijemo z rezino limone. Tako pripravljeno ribo ovijemo v panceto, tako da pritrdimo timijan in limono. Enako pripravimo drugo ribo, pokapljamo ju z žlico olja in pečemo 20 minut.

2

Medtem ko se riba peče, v slanem kropu kuhamo 5 do 6 minut stročji fižol, da ostane še čvrst. Odcedimo ga, začinimo z limonovim sokom, oljčnim oljem in mandlji. Na krožnik položimo ribo s stročjim fižolom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.