Kaj boste skuhali danes?
Postrv, ovita v panceto
Postrv, ovita v panceto
Sestavine
- 1 limona
- 2 manjši očiščeni postrvi
- šopek timijana
- 1 sesekljan strok česna
- 4 rezine pancete
- 4 žlice oljčnega olja
- 100 g stročjega fižola
- 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
- sol
- poper
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 1 limona
- 2 manjši očiščeni postrvi
- šopek timijana
- 1 sesekljan strok česna
- 4 rezine pancete
- 4 žlice oljčnega olja
- 100 g stročjega fižola
- 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Polovico limone narežemo na 4 tanke rezine, iz druge polovice iztisnemo sok. Vsako ribo na eni strani trikrat zarežemo, položimo na pekač tako, da je zarezana stran zgoraj in jo zunaj in znotraj rahlo začinimo s soljo in poprom. V trebušno votlino položimo vejice timijana, malo česna in rezino limone. Preostali timijan položimo na površino ribe, in ga pokrijemo z rezino limone. Tako pripravljeno ribo ovijemo v panceto, tako da pritrdimo timijan in limono. Enako pripravimo drugo ribo, pokapljamo ju z žlico olja in pečemo 20 minut.
Medtem ko se riba peče, v slanem kropu kuhamo 5 do 6 minut stročji fižol, da ostane še čvrst. Odcedimo ga, začinimo z limonovim sokom, oljčnim oljem in mandlji. Na krožnik položimo ribo s stročjim fižolom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi
Kolač z jagodičjem in kislo smetano
Kokosovo-limetina pita brez peke
Piščanec v omaki pod zapečenim krompirjem
Piščanec in krompir skupaj tvorita izvrstno jed.