Kaj boste skuhali danes?
Postrv, ovita v panceto
Postrv, ovita v panceto
Sestavine
- 1 limona
- 2 manjši očiščeni postrvi
- šopek timijana
- 1 sesekljan strok česna
- 4 rezine pancete
- 4 žlice oljčnega olja
- 100 g stročjega fižola
- 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 limona
- 2 manjši očiščeni postrvi
- šopek timijana
- 1 sesekljan strok česna
- 4 rezine pancete
- 4 žlice oljčnega olja
- 100 g stročjega fižola
- 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Polovico limone narežemo na 4 tanke rezine, iz druge polovice iztisnemo sok. Vsako ribo na eni strani trikrat zarežemo, položimo na pekač tako, da je zarezana stran zgoraj in jo zunaj in znotraj rahlo začinimo s soljo in poprom. V trebušno votlino položimo vejice timijana, malo česna in rezino limone. Preostali timijan položimo na površino ribe, in ga pokrijemo z rezino limone. Tako pripravljeno ribo ovijemo v panceto, tako da pritrdimo timijan in limono. Enako pripravimo drugo ribo, pokapljamo ju z žlico olja in pečemo 20 minut.
Medtem ko se riba peče, v slanem kropu kuhamo 5 do 6 minut stročji fižol, da ostane še čvrst. Odcedimo ga, začinimo z limonovim sokom, oljčnim oljem in mandlji. Na krožnik položimo ribo s stročjim fižolom in postrežemo.